Bikinili kadın bile olmayacak

Apple geçtiğimiz günlerde radikal bir karar aldı. Bu kararın ardından iPhone için geliştirilen ve erotik fotoğraf veya video içerisinde barındıran binlerce uygulama, Apple’ın uygulama mağazası AppStore’dan kaldırılacak.

Bikinili kadın bile olmayacak

Satışa sunulduğu günden bu yana kullanıcılardan dünya çapında yoğun ilgi gören iPhone, kendi için geliştirilen binlerce uygulamayla da dikkatleri üzerine çekiyor.

AppStore’dan iPhone ve iPod uygulamalarını kullanıcılara satan Apple, uygulamalarında yeni bir düzenlemeye gitme kararı aldı. Bu kararın ardından Apple’ın attığı ilk adım ise iPhone için geliştirilen binlerce erotik fotoğraf veya video içeren uygulamaları AppStore’dan kaldırmak oldu.

Apple’dan üst düzey yetkililer, daha önce AppStore’da erotik görüntülerin yer aldığı uygulamaların kaldırılacağının sinyalini vermişti. Atılan bu adımla birlikte Apple’ın sözünde durduğu anlaşılıyor.

Bu uygulamaların AppStore’dan kaldırılmasıyla birlikte artık erotik içeriğe sahip uygulamalar iPhone’da kullanılamayacak ve bikinili kadın resimleri de dahil olmak üzere seks içerikli hiçbir görüntü AppStore’da yer almayacak.

Share