Çince internet geliyor

Çince internete hazır mısınız

Çok yakında internette yazanları anlamak için Çince bilmeniz gerekebilir.

İnternetin ortaya çıktığı ülkenin Amerika Birleşik devletleri olması, bu ülkenin aynı zamanda teknoloji konusunda öncü konumun ve dünyanın en çok kullanılan ikinci dilinin İngilizce olması nedeniyle internette en yaygın dilin hangisi olduğunu tahmin etmek zor değil. İnternet ortaya çıktığı günden bu yana internetin ana dili olarak kabul ediliyor. Fakat bu durum ancak birkaç yıl daha bu şekilde devam edecek ve görünüşe göre bir süre sonra internet üzerinde en yaygın olarak kullanılan dil Çince olacak.

Çince internete hazır mısınız Çok yakında internette yazanları anlamak için Çince bilmeniz gerekebilir.

Çince internete hazır mısınız Çok yakında internette yazanları anlamak için Çince bilmeniz gerekebilir.

Çin’in nüfusunun toplam dünya nüfusunun yaklaşık 5’te birini oluşturuyor. Giderek internete daha fazla ilgi göstermeye başlayan Çinli kullanıcılar İngilizcenin pabucunu dama atmaya başladılar bile. Sadece geçtiğimiz yıl 36 milyon yeni Çinli kullanıcı internete adımını attı. Bu hızla devam ederse en fazla 5 yıl içerisinde Çince internet üzerinde İngilizceyi geçecek.

Şu anda 536,5 milyon İngilizceyi ana dili olarak konuşan internet kullanıcısı bulunuyor. Çini ana dili olarak konuşan kullanıcıların sayısı ise şu anda 445 milyon. Tahminler 5 yılı bulmadan internetin ana dilinin Çince olarak değişeceği yönünde.

Share