Çin’den internet güvenliği için yeni adım: Siber polis

Çin, ülkenin büyük internet şirketlerine, sosyal ve ticari kurumlara ait internet sitelerinin güvenliğini sağlayacak ‘siber güvenlik polis merkezleri’ oluşturmayı planlıyor.
cin-internet-polisi

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, Çin Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı Chen Zhimin, “Önemli web sitelerinde ve internet şirketleriyle çalışacak siber güvenlik polis merkezlerini oluşturacağız. Böylece suç eylemlerini kısa süre içinde çevrimiçi olarak izleyebileceğiz” dedi.

Yeni tedbirlerin kişisel bilgileri korumaya, hırsızlığı, dolandırıcılığı ve söylentilerin yayılmasını önlemeye yardımcı olacağını belirten Zhimin, “Ülke internet çağına girdiğinden siber güvenlik, ekonomik kalkınma ve vatandaşların günlük hayatı için önemli ulusal güvenlik ve sosyal istikrar konusu haline geldi” diye ekledi.
cin-siber-polis

Çin yönetimi, son zamanlarda internet üzerindeki denetimi artırdı ve zaman zaman pornografi ile dolandırıcılığı içeren malzemeleri yeterince hızlı silmedikleri için Tencent Holdings ve Sina gibi sosyal medya alanında çalışan şirketlere ihtarda bulunuyor.

Share