Doodle yarışması sonuçlandı

Doodle 4 Google “Türkiye’nin Harikaları” temalı Doodle yarışmasının kazananları belli oldu. 50.000’in üzerinde Doodle tasarımının gönderildiği belirtilen yarışma için Türkiye’nin dört bir yanından ilköğretim öğrencisinin tasarımı yarıştı.

Doodle yarışması sonuçlandı

Doodle yarışması sonuçlandı

Doodle 4 Google 8 Nisan günü finale kalan tasarımların halk oylamasına açıldığını geçen hafta “Doodle 4 Google Yarışmasında Halk Oylaması Başladı” haberimizle duyurmuştuk. Geçen Cuma günü oylama sona erdi ve yarışmanın kazananı Ankara Gazi İlköğretim Okulu dördüncü sınıf öğrencisi Melissa Çağlar oldu. Melissa’nın Doodle tasarımı, Turizm Haftası olması dolayısıyla 18 Nisan günü Google sayfasında yer alacak. Finale kalan 10 finalist öğrenci ile öğretmenlerine ise daha önce söylendiği üzere Nexus 7 Tablet hediye edildi.

Google, Avrupa’da da benzer yarışmalar düzenliyor olsa da, Türkiye’de bu yarışmaya gösterilen ilgi Avrupa’ya göre rekor düzeyde oldu ve yarışmaya 50.000’den fazla Doodle tasarımı ile başvuruldu. Doodle 4 Google yarışmasının web sitesi 800.000 kişi tarafından ziyaret edildi.

Sadece 10 yaşındaki Melissa’nın bu tasarımını, bugün tüm Türkiye Google ana sayfasında görebilecek.

Melisa’nın bu doodle için açıklaması şu şekilde “İstanbul’u hiç görmedim ama İstanbul’u o kadar çok seviyorum ki sanki aldığım her nefeste orada yaşıyorum. Benim için Türkiye, Süleymaniyesi, Sümela Manastırı, Saat Kulesi.. ile Türkiye’nin Harikaları kalemimin ucunda can buldu. Türkiye, kültür güzellikleriyle ve herşeyiyle benim canım ülkem…”

Diğer finalistleri görmek için tıklayın

Kaynak:Mynet

Share