Facebook bağımlıları için klinik kuruldu

Facebook’un “like” (beğen) bağımlıları için rehabilitasyon kliniği açıldı.

Sırbistan’ın Novi Sad kentinde sosyal paylaşım sitesi Facebook’un “like” (beğen) bağımlıları için rehabilitasyon kliniği açıldı.

Novi Sad’da kurulan Prima Kliniği Başhekimi Dr. Dragan Stefanoviç, gazetecilere yaptığı açıklamada, “like” bağımlıları için hizmet verecek merkezde, rehabilitasyon süresinin enaz bir ay olacağını ve tedavinin devamına hastanın durumuna göre doktorların karar vereceğini kaydetti.

Facebook'un "like" (beğen) bağımlıları için rehabilitasyon kliniği açıldı.

Facebook'un "like" (beğen) bağımlıları için rehabilitasyon kliniği açıldı.

Dr. Stefanoviç, Facebook kullanıcılarından “like” bağımlılığının günden güne ciddileştiğini ve böyle bir kliniğin açılmasının yardıma ihtiyaç duyanlar açısından önemli olduğunu vurguladı. Klinik dün ilk kez bağımlıları kabul etmeye başladı.

Kliniğe başvuran ve ismi açıklanmayan 33 yaşındaki Sırp kadın, başlangıçta “like”ların zararsız olduğunu düşündüğünü, ama zaman ilerledikçe onları önemsemeye başladığını ve Facebook arkadaşları tarafından sadece en çok “like” alabilecek linkler paylaştığını belirtti.

Aynı kadın, sonraki aşamada ise arkadaşlarının paylaşımlarına benzer içerikli linkler yükleyip kimin daha fazla “like” aldığı rekabetine girdiğini de kaydetti. Bu arada, Sırbistan kamuoyu “like” bağımlılığı sorunuyla ilk defa üç ay önce karşılaştı.

KENDİSİNE LIKE GELMEDİĞİ İÇİN BİLEKLERİNİ KESTİ

Yaklaşık 3 ay önce Facebook’taki bir iletisine 20 dakika boyunca kimse “like” göndermediği için genç bir kız bileklerini keserek intihar girişiminde bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan genç kız, doktorların müdahalesi sonucu kurtarılmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre “like” bağımlısı kategorisinde bulunanlardan yaklaşık 3 bini Sırbistan’da yaşıyor ve bu sayının önümüzdeki iki yıl içerisinde dört katına çıkabileceğine dikkat çekiliyor.

Share