Facebook da hashtag’e direnemedi!

Twitter ile altın çağını yaşayan (#) işaretine Facebook da direnemedi.

Facebook da hashtag'e direnemedi!

Facebook da hashtag’e direnemedi!

Facebook’tan yapılan açıklamada kısa süre sonra, Facebook’taki yazı mesaj ve durum güncellemelerinde de (#) ile ifade edilen hashtag’ler kullanılmaya başlanacak.

Site kullanıcıları, durum güncellemelerinde ve paylaşımlarında hashtag ekleyebilecekleri gibi, diğer sosyal medya ağlarından taşınan hashtag’ler de tıklanabilir olacak. Ayrıca hashtag’ler Facebook aramasına da dahil edilecek.

Aynı Hashtag kullanılmış özel mesajların, Facebook mahremiyet ayarlarınızın izin verdiği ölçüde arama sonuçlarında yer alacak.

REKLAMCILAR DA KULLANMAK İSTİYOR AMA…

Reklam stratejisini sosyal medyaya göre şekillendiren şirketler de, düzenledikleri kampanyalarla ilgili olarak belirledikleri hashtag’leri Facebook’ta da kullanmak istiyor.

Bu sayede sosyal medyanın tüm enstrümanlarını kullanarak daha yoğun bir etkileşim kurmak, dolayısı ile daha fazla insana ulaşmayı hedefliyorlar.

Ancak Facebook’un patronu Mark Zuckerberg, şu ana kadar bu tür etiket kullanarak reklam yayınlamaya izin vermediklerini duyurdu.

Hali hazırda Twitter, Instagram, Tumblr ve pinterest gibi güçlü sosyal medya platformlarında etkin olarak kullanılan hashtag’ler, Google’ın arama sonuçlarında da önemli bir kriter.

Bakalım Zuckerberg, reklam verenlere daha ne kadar direnebilecek?

Kaynak:Mynet

Share