Facebook en çok cepten giriliyor

Şirketin mobil kullanıcıları, masa üstü bilgisayar kullanıcılarını ilk kez geçti.

Facebook en çok cepten giriliyor

Facebook en çok cepten giriliyor

Şirketin mobil kullanıcıları, masa üstü bilgisayar kullanıcılarını ilk kez geçerken, mobilden kazanılan gelir 306 milyon dolar oldu. Facebook böylece, 2012’nin yarısına açıkladığı mobil stratejisinde önemli bir başarı elde etmiş oldu.

Facebook’un 2012’ye ait son mali rakamları yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Şirket, dördüncü çeyrekte gelirinin yüzde 23’ünü mobil cihazlarda verilen reklamlardan kazandı. Böylece, üçüncü çeyrekte elde edilen yüzde 14’lük oran istikrarlı bir şekilde artmış oldu.

Kullanıcı sayısı 1.06 milyara ulaşan Facebook, mobilden sosyal ağa giren kullanıcı sayısını yüzde 57 artırarak 680 milyona çıkardı.

Geçtiğimiz yıla ait son rakamların açıklandığı topantıda basına açıklama yapan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, “2012’ye mobil platformda sıfır reklamla başladık. Yıl sonunda ise gelirimizin yüzde 23’ünü mobilden elde ettik… Rakamlar beklediğimizden daha iyi çıktı” dedi.

Maobil alanındaki başarıya rağmen, artan maliyetler Facebook’un karına darbe vurdu. Dördüncü çeyrekte elde edilen kar, bir önceki döneme kıyasla yüzde 79 azalarak 64 milyon dolara geriledi.

MOBİL VE ARAMAYA YATIRIMA DEVAM

Los Angeles Times gazetesine yorum yapan WedBush Securities şirketinden analist Michael Pachter, ‘yatırımcıların kontrolsüz harcamalardan dolayı gelirin azalmasından endişe duyduğunu’ belirtti ve “Facebook’un maliyetleri, bir yıl öncesine kıyasla yüzde 67 artarak 849 milyon dolara yükseldi” dedi.

Pachter, artan maliyetlere rağmen, “Son tabloda yanlış bir şey görmüyorum… Eğer can sıkacak bir durum yaşanacaksa, bu sadece harcama seviyesinden kaynaklanabilir” dedi.

Share