Facebook o hesapları kaldıracak mı?

Facebook’un gerçek isim politikası hızlı bir şekilde devre girmeye başladı.

facebook-fake-hesap
Facebook’un gerçek isim politikası, Firmanın protesto edilmesiyle birlikte değişecek, Facebook dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi ve bu sosyal paylaşım sitesi, Bizim kişisel bilgilerimizle diğer tüm sitelerden çok daha fazla iç içe olmuş durumda. Her türlü bilgilimi öğrenmek isteyen, Her şeyi soran ve bu duruma bildirmememize isteyen Facebook, Kullanıcıların profilinde gerçek isimlerini kullanmalarını gerektiren “Gerçek isim politikası” adlı politikasını değiştirmeye karar verdi.

Bu kararın alınmasındaki en büyük etken, Facebook kullanım oranını da oldukça faza olduğu Güney Amerika’da karar tepki gösteren halk oluyordu. Facebook’un bu saçma sorunları protesto etmek adıyla profil isimlerini komik ve alakasız kelimelerle değiştirildi.

facebook-turkiye-sansur

Firmanın üzerinde sahte ad kullanmak için izlemeniz gereken bu iki adımdan da anlaşılabileceği gibi gerçek adını bilmek isteyen tek isim de Facebook. Birçok kuruluşu tarafından bu kullanıcılarını gözetlediğini kanıtlanan ve bilgisayarlarına bir virüs gibi buluşarak bir çok kişinin verilerini çaldığını bilinen Facebook’un böyle bir adım izlemesi ise herkesi şaşırttı.

Share