‘Facebook ve Google kullanmayın’!

Snowden’in tavsiyeleriyle kullanıcılar facebook ve google’dan kurtulmak istiyor.

Edward Snowden’in bu tavsiyeleri tüketiciler tarafından ciddiye alınıyor. F-Secure’in araştırması, kullanıcıların daha güvenli platformlara geçmek istediğini gösterdi.

Eski NSA Casusu Edward Snowden’in açıklamaları İnternet kullanıcılarının bilinçlenmesini sağladı. Snowden kullanıcılara, Dropbox, Facebook ve Google servisleri yerine güvenliğe önem veren alternatif firmalara geçmelerini tavsiye etti. F-Secure’in yaptığı araştırmalar ise kullanıcıların gerçekten bu adımı atmak istediğini gösteriyor. 6 ülkedeki kullanıcılar üzerinde yapılan anket, PRISIM skandalının ortaya çıktığından beri insanların, İnternet alışkanlıklarının değiştiğini ortaya çıkardı.

google-facebook

Snowden’in 11 Ekim 2014 tarihinde verdiği bir video röportajda, eski ajan İnternet kullanıcılarını, hangi servis ve sitelerden sakınmaları gerektiği konusunda uyardı. Bu tavsiyelerden sonra yapılan ankette ise %53’lük kısım Google yerine daha güvenli bir siteye geçmek istediğini söyledi. Katılımcıların % 56’sı ABD’den yayın yapan web sitelerinin kullanıcı bilgilerini kullanma yöntemleri hakkında son 1 yıl içerisinde daha fazla bilinçlendiklerini belirttiler. Katılımcıların % 46’sı ise kişisel verilerinin koruyacağına inandıkları hizmetlere ödeme yapmaya hazır olduklarını söyledi. Anket sonucunda %70’lik bir kesim İnternet sitelerindeki verileri kullanan istihbarat örgütleri ve devletlerin yapabileceklerinden korktuklarını itiraf etti. %68’lik katılımcıysa en az bir kez kişisel verilerini ve bilgilerini korumak için gizlenme programları ya da tarayıcıların kripto özelliklerini kullandığını ifade ediyor. Ankette cevap verenlerin %57’si şirketlerin ücretsiz hizmet karşılığında bilgilerinin kullanılmasından rahatsız olduklarını söyledi.

Almanya, Brezilya ve Filipinler, veri güvenliği konusunda en yüksek hassasiyeti gösteren ülkeler oldu. F-Secure, katılımcılara verilerinin güvenliği konusunda endişelerinin geçtiğimiz aylar içerisinde alışkanlıklarında değişiklik yaptırdı mı? Diye sordu. % 56’lık bir oran bu soruya olumlu cevap verdi. Bu soruya olumlu cevap verenlerin, %45’i İngiltere’den, %47’si ABD’den, %49’u Fransa’dan, %60’ı Almanya’dan, %67’si ise Brezilya ve Filipinler’den çıktı.
Edward-Snowden

F-Secure Kullanıcı Güvenliği Başkan Yardımcısı Samu Konttinen konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Anketin sonucu, insanların fikirlerinin değişmeye başlandığını gösteriyor. İnsanlar endişelenmeye başladı, güvenlik uzmanlarının mesajları adreslerine ulaşıyor.

Güvenlik endüstrisinin güven kazanma çabası sayesinde, birçok firmanın yöntemleri ortaya çıkmış durumda. Birçok insan, daha güvenli ve bilgileri saklayan servisleri kullanmaya artık hazır.

F-Secure bu konuda birçok özellik sunuyor ve artık arka kapı bırakmıyor. F-Secure26 yıldır güvenlik endüstrisinde hizmet veriyor. Ayrıca şirket değerleri Finlandiya’nın özel hayatı koruyan kanunlarına dayanıyor.

F-Secure’in online depolama ve veri senkronizasyonu servisi yountied, tamamen kriptolu ve tabanı güvenliğe dayalı bir platform. Halka açık Wifi bağlantılarında bile program tam güvenlik sunuyor. İnternet üzerinden takip edilemiyorsunuz ve hacker ’lara karşı güvenliğinizi de sağlıyor. F-Secure Freedome kullanımı basit bir güvenlik ve koruma sistemidir. Mobil cihazınızda hangi uygulamaların verilerinizi aldığını size söyler. Ücretsiz F-Secure App Permissions uygulamaları yüklediğinizde vermeniz gereken bilgiler hakkında size önceden bilgi verir.
(Gerçek Gündem)

Share