Facebook ve IBM’den ortak sosyal ağ

Bilişim teknolojileri devi IBM, dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook ile pazarlama alanında ortaklık kuracaklarını açıkladı. Ortaklıkla, pazarlamacılar iki firmanın ürünlerini entegre edebilecek.
facebook

IBM, pazarlama alanında Facebook ile anlaşma imzalandığını duyurdu. Yapılan ortaklık kapsamında IBM müşterileri Facebook ve IBM Marketing Cloud hizmetinden derlenen veriler içeren reklamlar satın alabilecek. Aynı zamanda kullanıcılar Facebook üzerinde kullanılabilen reklam kampanyalarını farklı platformlarda kopyalayabilecek.

IBM ticaret birimi direktörü Jay Henderson, Facebook’un reklam hizmetlerinden yararlanan birçok şirkete kıyasla daha yakın bir ortaklık kurulduğunu belirtti. IBM’in THINKLab biriminde bir araya gelecek IBM ve Facebook çalışanları, reklamcılarla çalışarak müşteri tecrübesi daha güçlü olan kampanyalar hazırlayabilecek.
facebook-ibm

Henderson, bu tür çalışmayı kendileri dışında hiçbir firmanın Facebook’la yapmadığına dikkat çekerek, müşterilere sunacakları bir diğer özelliğin ‘bulut ve analitik yetenekler olduğunu’ söyledi. IBM müşterisi olan bankalar, sigorta şirketleri ve perakendeciler, analitik hizmetlerine başvurarak Facebook verilerinden yararlanabilecek. Artan Büyük Veri kullanımı, firmaların müşterileri anlamak ve daha iyi reklam sunmakta performansını artıracak.

Örnek olarak, bir spor ürünleri satıcısı uzun mesafe koşu yapmaktan hoşlanan Facebook kullanıcılarını tespit edebilecek ve onlara en ilgilerini çekecek spor malzemelerinin reklamını sunabilecek.

Henderson, son birkaç yılda analitik alanına yaptıkları yatırımın 24 milyar dolar olduğunu da not düştü. IBM, geçtiğimiz yıl bulut bilişim firması Silverpop’u da satın almıştı.

Share