Facebook’ta ortak albüm

Albümlere birden fazla kişi erişecek, fotoğraf düzenleyebilecek.

Facebook'ta ortak albüm

Facebook’ta ortak albüm

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, fotoğraf albümleri için getirdiği yeni özellikle, albümlere birden fazla kişinin erişim sağlayıp, fotoğraf eklemesini mümkün kılıyor. Albümü oluşturan kişinin toplamda 50 kişiye kadar yetki verebileceği özellikte, arkadaşlarınızla birlikte tek bir albüm üzerinde resimler paylaşabileceksiniz. Arkadaşlarımızla birlikte iken çekilen resimlerin paylaşımını genellikle tek kişi yapıyordu veya fotoğraf üzerinde etiketleme yapabiliyorduk. Yeni özellik sayesinde tek bir albüm oluşturarak, istediğiniz arkadaşlarınıza yetki verip resim eklemelerini sağlayabileceksiniz. Resim ekleme yetkisi bulunan kişiler toplam 200 resim ekleyebilecekler.

Özelliğin güzel yanlarından biri ise, albümü oluşturan kişi diğer yetkili kişilerin başka kullanıcılarına yetki verebilmesini de sağlayabiliyor. Ayrıca oluşturulan albümdeki fotoğrafları kimlerin görebileceğini de ayarlayabiliyorsunuz. Albümü oluşturan kişinin albüm üzerindeki fotoğrafları silme yetkisi bulunuyor. Fotoğraf ekleme yetkisi olan kişilerin ise fotoğraf silme yetkisi olmasa bile resimler üzerinde düzenleme yapabilecekler.

Özellikle konferans, büyük toplantılar, partiler, konserler vb. çok kişinin katılımda bulunduğu aktiviteler de orada bulunanlar aktivite ile ilgili tüm resimlere ulaşamıyordu. Yeni özellik sayesinde düzenlenen aktivite için oluşturulabilecek albüm sayesinde tüm katılımcıların resim paylaşması sağlanabilir.

Test aşamasında

Facebook’u İngilizce olarak kullanan küçük bir kullanıcı grubu test için seçilerek yeni özellik denenmeye başlandı.

Kaynak:GerçekGündem

Share