Facebook’ta otomatik silme dönemi

Facebook, kullanıcılarının gönderdiği mesajları belli bir süre sonra silinmesine imkan veren Snapchat’i andıran yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.
Dünya çapında 1.3 milyar kullanıcısı bulunan Facebook, üyelerinin paylaşımlarının belli bir süre sonra otomatik olarak silinmesine imkan veren bir proje üzerinde çalışıyor.

Bir süredir konuyla ilgili iddiaları yanıtsız bırakan Facebook, sonunda projeyi doğruladı ve uygulamanın hala deneme aşamasında olduğunu açıkladı.

ilk aşamada sadece iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda kullanılabilecek özellik sayesinde kullanıcılar, gönderdikleri iletinin kendi belirledikleri sürenin ardından otomatik silinmesini sağlayabilecek.

facebook-snapchat

Facebook geçtiğimiz aylarda benzer bir uygulamaya sahip mobil mesajlaşma aplikasyonu Snapchat’i satın almak için 3 milyar dolarlık (6.5 milyar TL) bir teklif yapmış ama şirketi bünyesine katamamıştı.

“SATIN ALAMIYORSAN KOPYALA”

Facebook’un Snapchat’i bünyesine katamamasının ardından benzer bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalar başlatması akıllara sitenin kurucusu Mark Zuckerberg’in “Satın alamıyorsan Kopyala” sözünü getirdi.

Hayata geçirilmesi durumunda ilk olarak iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda çalışacak uygulamanın internet sitesine ve Android işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlara ne zaman uyumlu hale getirileceği ise, henüz bilinmiyor.
Kaynak:ntvmsnbc

Share