Facebook’tan riskli karar: ‘Beğen’ butonu kaldırılıyor

Dünyaca ünlü sosyal medya devi olan Facebook’tan “Beğenmeme” butonu beklenirken aldığı radikal kararı dünyada konuşulmaya başlandı. Facebook’tan önemli bir değişiklik geliyor, “Beğen” butonu kaldırılıyor haberi internet dünyasının bir numaralı haberi oldu.

Gerek sosyal medya alanında olsun gerek e-reklam alanında olsun Facebook’un etkileri milyonlarca insanı yakından etkiliyor. Facebook’a uzun bir süre ‘beğenmeme’ yani ‘dislike’ butonunun gelme ihtimali konuşuluyordu. Ancak sosyal medya çevresinde huzursuzluk yaratabilecek böyle bir butona Facebook izin vermedi elbette. Onun yerine kullanıcıların duygularını daha rahat ifade edebileceği emojiler geldi.

Kullanıcılar artık sadece ‘beğen’mek zorunda kalmıyor, aynı zamanda kahkaha atabiliyor ya da göz yaşı döküp sinirlenebiliyordu.

Son gelen haberler ise Facebook’un özellikle de şirketlerin Facebook sayfalarını yakından ilgilendiren radikal bir değişimi gösteriyor.

Alınan bilgilere göre 6 Şubat’tan itibaren ‘beğen’ butonu kaldırılıyor. Native “Like” butonunun ardından, Facebook tarafından yapılan bir diğer dikkat çekici hamle ise uygulama daveti oldu.
2015 yılının Mart ayından bu yana kullanımda olan uygulamaya davet sistemi de kaldırılıyor. Uygulamaların organik büyümeleri için kullanılan bu özelliğin, pazarlamadaki “Word of Mouth” kadar etkili olmadığı gözlemlendi.

Share