Firefox’tan Flash’a engel!

Popüler web tarayıcısı, çok tehlikeli olduğu gerekçesiyle Flash’ı resmen kapattı.
Adobe-Flash-Player

Bir süre öncesinin vazgeçilmez web teknolojisi Flash, düşüşünü sürdürüyor. Popüler web tarayıcısı eklentisi, sahip olduğu güvenlik açıkları nedeniyle Mozilla Firefox‘tan bir süreliğine de olsa engellendi.

Firefox’un geliştiricisi Mozilla yaptığı bir açıklamada Flash içeriklerini varsayılan olarak devre dışı bırakacağını açıkladı. Firmaya göre bunun nedeni, Flash’ın sahip olduğu güvenlik açıklarının Firefox’u tehlikeye atması. Yapılan açıklamaya göre Flash’a gelen engel geçici – yani Adobe‘un güvenlik açıklarını kapatmasıyla birlikte her şey eski haline dönecek gibi görünüyor.
mozilla-firefox

Kısa bir süre önce Facebook’un bilgi güvenliği yöneticisi Alex Stamos, Adobe’un Flash’ı öldürmesi gerektiğini ve bunun için bir tarih belirlenmesi gerektiğini, böylece geliştiricilerin eski standardı geride bırakabileceğini söylemişti. Hacking Team’in keşifleri dahil olmak üzere yakın zamanda Flash’ta bulunan güvenlik açıkları, Adobe’un eklentisine olan nefreti biraz daha artırmıştı. Elbette Flash’a karşı olanların en başında Nisan 2010’da yaptığı eleştirilerle Apple’ın ortak kurucusu Steve Jobs var.

Share