Firefox’u kaybetmek Google’a yaramadı!

Firefox’un Yahoo’yla imzaladığı yeni anlaşma sonrasında ilk kurulum ayarlarıyla gelen varsayılan arama motorunu Yahoo’ya çevirmesi, Google’ın aramalarını etkiledi.

Dünyanın en popüler internet tarayıcılarından birine sahip olan Mozilla Vakfına ait Firefox tarayıcısı, yıllardır beraber çalıştığı Google‘la olan anlaşmasının sona ermesinin ardından anlaşmayı yenilemeyip Google’ın en büyük rakiplerinden biri olan Amerikan internet devi Yahoo‘yla yeni bir ortaklığa girişmişti. Yahoo’yla bu yeni ortaklığı sonrası Firefox internet tarayıcısının varsayılan arama motorunu Google’dan Yahoo’ya çeviren Mozilla’nın bu hamlesi Google’ın arama sonuçlarına etkisi büyük oldu.
firefox-yahoo-google

Firefox kullanıcılarının internet tarayıcılarındaki varsayılan arama motorunu rahatlıkla değiştirebildikleri göz önüne alındığında Firefox‘un, Google’ı terk ederek Yahoo’ya geçmesinin çok büyük bir etki yaratması beklenmemiş olsa da, bu durumun yayınlanan son istatistikler ile ne kadar gerçek olduğunu gösterdi.

Görülen o ki birçok kullanıcı varsayılan arama motorunu değiştirme gereği duymuyor ve mevcut hali ile devam ediyor. Google arama motorunda yaşanan bu düşüş ile, Yahoo’nun Mozilla’yla anlaşarak ne kadar doğru bir hamle yaptığını gözler önüne seriyor.

Share