Flickr, 2015’in en popüler kameralarını açıkladı!

Flickr, en popüler fotoğraf makinesi üreticileri ve modellerini içeren istatistikleri yayınladı. iPhone listede ilk 6’da yer alarak hem diğer akıllı telefonları hem de DSLR kameraları geride bıraktı.

Fotoğraf bazlı sosyal medya sitesi Flickr cuma günü siteye yüklenen fotoğrafların çekildiği mobil kameraların istatistiklerini yayınladı.

flickr

2015 yılında yüklenen fotoğrafların büyük bir çoğunluğu mobil çekilde ve iPhone kamerası ile çekildi. Flickr’ın listesinde lider olan iPhone 6’yı küçük farklarla iPhone 5S, 5, 4S, 4 ve 6 Plus takip ediyor. iPhone listede ilk 6’da yer alarak hem diğer akıllı telefonları hem de DSLR kameraları geride bıraktı. Flickr’ın listesine göre en çok kullanılan Android akıllı telefon ise Samsung Galaxy S4 11. sırada yer alıyor. En çok kullanılan ikinci Android telefon ise 13. sırada yer alan Samsung Galaxy S5. Flickr’ın raporuna göre 2010 yılından itibaren insanlar giderek iPhone tercih ediyor. Ayrıca iPhone 2014 yılında ilk defa profesyonel kameraları geride geride bıraktı.

2015-en-cok-kullanilan-kamera

iPhone 6S ve 6S Plus henüz listede bulunmuyor çünkü sadece Eylül ayından beri piyasadalar. Geliştirilmiş 12 megapiksel kameralarını düşünürsek kendinden önceki 8 megapiksellik iPhoneların üzerine çıkabilir gibi gözüküyor. Önümüzde ki yıl Flickr‘ın listesine göz atmakta fayda var. Aynı şeyi kasım ayında Instagram yapmıştı ve oradada şaşırtıcı olmayan bir şekilde iPhone modelleri listeyi domine etmişti. İlk 10’a girebilen tek Android telefon ise Samsung Galaxy S4 olmuştu.

Share