Gmail için Google+ şartı ortadan kalkıyor!

Google’ın bu hizmetini kullanabilmek için artık bir Google+ hesabına sahip olmanız şart değil.

Google’ın bedava e-posta hizmeti oldukça iyi ve pek çok insan bu hizmeti kullanmakta. Ancak Google+ bu hizmet kadar popüler değil. Yıllardır yeni Gmail kullanıcılarının bir Google+ hesabına sahip olmaları zorunlu tutulmuş olmasına rağmen bu durum pek değişmedi. Şimdi ise Google’ın bu zorlamadan sonunda vazgeçtiğini görüyoruz.

google-plus

Geçtiğimiz gün WordStream tarafından fark edildiği üzere, artık yeni Gmail kullanıcılarının e-posta hesaplarına bir Google+ hesabı eklemeleri gerekmiyor. Yeni eklenen bir “Hayır, teşekkürler” tuşu, bu zorunluluğu ortadan kaldırmış durumda. Google’dan yapılan bir açıklama da, bu ayın başlarında yeni hesap açma işleminin değiştiğini onaylamakta.

Her ne kadar Google+’ın sosyal ağ dışında pek çok işe yarar özelliği olsa da, rakibi Facebook olunca bu hizmet kendini göstermekte pek başarılı olamadı. Google’ın sosyal ağlarının eski başkanı Vic Gundotra’nın koltuğunu Nisan ayında terk etmesi ve firmanın bir süredir diğer sosyal özellikleri güçlendiriyor olması, Google’ın Google+’dan vazgeçtiği anlamına geliyor olabilir.

Ancak bu konuda henüz Google’dan gelen bir açıklama bulunmamakta ve söylentilerin her zaman söylenti olarak kalma ihtimalleri bulunmakta. Bu yüzden de bundan sonra yapabileceğimiz tek şey, beklemek ve Google+’ın geleceğinin ne olacağını izlemek.

Kaynak:Radikal

Share