Gmail’i hackleyerek ödül kazandı

Pakistanlı bir öğrenci Google’ın mail servisi olan Gmail üzerinde keşfettiği ilginç bir açık ile istenilen kişinin Gmail hesabına ulaşmayı başardı. Bu keşif Google tarafından ödüllendirildi.
gmail-account-hacked

Google mail servisi Gmail üzerinde tespit edilen açık ile Gmail hesaplarının hacklenebileceği ortaya çıktı. Gmail üzerinde tespit edilen ilginç açık sayesinde herhangi bir kullanıcıya ait hesap ele geçirilebiliyor. Böylelikle herhangi birine ait mail hesabına gelen tüm mailler okunabiliyor. Söz konusu açığı bulan ise Pakistanlı bir öğrenci olan Ahmed Mehtab.

Pakistanlı öğrenci twitter hesabından yaptığı paylaşımda Google’ın bazı hesapları ortakmış gibi algılaması nedeniyle bu sorunun ortaya çıktığını söyledi. Mehtab, bu açığı keşfettiği için Google tarafından ödüllendirildi. Pakistanlı öğrenci açık hakkında YouTube‘a bir video da ekledi. Bazı kullanılan hesaplar zaman aşımı sebebiyle devre dışı kaldığında o kullanıcı adıyla Gmail hesabı açıp ve diğer bağlı olan hesaplara kolayca ulaşılabiliyordu. Google söz konusu açığı kapattı.

Share