Google a erişim neden yavaşladı?

Türkiye’de internet dünyasında son 15 gündür farklı durumlar oluşmaktadır. Özellikle Google araç çubuğu yüklü olan kullanıcılar bu durumdan en çok etkilenenlerden birkaçı…

Google a neler oluyor

Türkiye de bildiğiniz üzere Youtube a erişim yasak. Gerçi birçok kullanıcı DNS ayarlarını değiştirerek, kimileri de Youtube erişimini sağlayan bazı .exe uzantılı programları kullanarak bu yasağı deliyor  ancak Türkiye’de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) aldığı kararla Google’ın IP havuzuna erişimin engellenmesi ile müthiş derecede yavaşlık oluşmaya hatta bazı sistemlere girilememeye başladı.

Google Analytics kodu sitesinde yüklü olan ve Google özel arama butonları sitesinde mevcut olan siteler Google dan veri çektiği için sitelerin yüklenmesi de çok uzun zaman alabilmektedir. Konu ile ilgili Google dan henüz bir açıklama yapılmazken sadece ip çalışmalarının devam ettiği ve en kısa süre içerisinde düzeltileceği bildirilmiştir.

Google Translate ilk günler girilemezken şu aralar düzgün çalıştığı ancak bu sefer de Google Maps ‘in çalışmalarının durma noktasına geldiği gözlenmiştir.

Devlet yetkilileri Google ın 30 milyon TL’lik vergi cezası bulunduğunu ve ödemesi gerektiğini dile getirirken Google bu konu hakkında suskunluğunu korumaktadır. Bu durum da akıllarda soru işareti oluşturmaktadır.

Ayrıca ücretsiz VPN listesinden VPN hizmetlerini inceleyebilirsiniz.

Share