Google arama motoru güncellendi

İnternet devi Google‘ın her geçen gün daha fazla yatırım yaptığı online reklamcılık pazarında mobil kullanıcıların önemi son yıllarda önemli ölçüde arttı ve bunun sonucu olarak bu alana verilen önem de katlandı. Mobil cihazlardan internete bağlanan kullanıcıların öneminin farkında olan Google, bu kullanıcıların internet dolaşmalarını ve aradıklarını bulmalarını kolaylaştırmak için arama motorunu güncellediğini açıkladı.
google-ios-uygulama

Mobil cihazları aracalığıyla internette gezen kullanıcıların karşılaştığı en büyük sorunların başında, mobil cihazlar için uygun hale getirilmemiş sitelerle sık sık karşılaşmaları geliyor. Bu siteleri mobil cihazlara uygun hale getirme konusunda Google‘ın yapabileceği birşey olmasa da, güncellenen arama motoru sayesinde mobil kullanıcılar artık hangi sitelerin kendileri için uygun olduğunu kolay bir şekilde ayırt edebilecekler.

Bugünden itibaren Google‘ın arama motorunu kullanarak internette arama yapan mobil kullanıcılar, arama sonuçlarının yanında mobil cihazlara uygun olup olmadığını gösteren bir işaretle karşılaşacaklar ve böylece mobil cihazları desteklemeyen internet sitelerine zaman harcamaktan kurtulabilecekler.

Share