Google kan kaybediyor

Google, yılladır arama motoru alanında birinciliğini koruyor. Ancak son aylarda Google’da ciddi bir kan kaybı yaşanıyor. İşte taşları yerinden oynatacak o rapor…

İnternet arama motoru devi Google’ın tahtı sallanıyor. Microsoft’un arama motoru Bing, adım adım Google’a yaklaşıyor. İşte ikili arasındaki son durum…

Araştırma şirketi Experian Hitwise’ın yayınladığı rapora göre, ABD arama motoru pazarında Google, her geçen ay biraz daha kullanıcı kaybediyor. Diğer yandan Microsoft’un Bing arama motoruna da daha fazla kullanıcı geliyor.

Google, 2010 yılının Eylül ayında arama motoru pazarının yüzde 72.15’ine sahipken, Bing’de ise bu oran yüzde 23.64’tü. Ancak 6 aylık bir sürenin ardından Google’ın pazar kaybettiği, Bing’in ise 6 aylık sürede ciddi oranda kullanıcı kazandığı göze çarpıyor.

2011 yılının Mart ayında arama motoru pazarının yüzde 30’unu ele geçiren Bing’in aksine Google yüzde 65’lere kadar geriledi.

TREND BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE NE OLUR

Rapora göre Bing ve Google, bu şekilde yola devam ederse, çok değil, 2012 yılının başında başabaş bir duruma gelecek ve iki dev arasındaki rekabet iyiden iyiye kızışacak.

Share