Google, NTV’ye Ceza Kesebilir!

Bilindiği üzere manipülasyon hangi sektör olursa olsun yasaklanan bir şeydir ve her sektörün yaptırım gücünü elinde bulunduranları tarafından da bu tarz faaliyetler de bulunanlar cezalandırılır. İnternet ile ilgili olarak da ceza verme yetkisini elinde bulunduran mercilerden birisi olan Google, Türkiye’den NTV’ye haberlerinde manipülasyon yaptığı gerekçesiyle ağır bir ceza verebilir.

google-arama

Google 2014’te Ceza Yağdırmıştı

Google’ın internet ortamından en çok dikkat ettiği konuların başında gelen içeriklerde manipülasyon yapılması olayı aslında ülkemiz için çokta yabancı olduğumuz bir konu değil. Bundan 2 sene önce yani 2014 yılında Google, Türkiye’den birçok şirket ve internet sitesine, internet ortamında yaptıkları haberlerde manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle ağır cezalar kesmişti. Devamında ise bu tarz olayların tekrarlanması halinde cezaların çok daha ağır olacağının da uyarısını yapmıştı.
NTV Haberlerinde Manipülasyon mu Yapıyor

Geçtiğimiz günlerde bir Ekşi Sözlük yazarının dikkatini çeken ve sözlük içerisinde konuyla ilgili görüşlerin bildirilmesinin ardından hemen herkesin farkına vardığı durum NTV’nin başını büyük bir belaya sokabilir. Sözlük yazarı açıklamalarında NTV’nin Rio Olimpiyat Oyunları’nda boy gösteren milli sporcu Mete Gazoz ile ilgili Google arama sonuçlarında haberlerinin içeriğinde video varmış gibi gösterdiği fakat içerik olarak video olmadığına dikkat çekti.

Bunun üzerine birçok kişi benzer durumları fark ederek NTV’nin haberlerinde manipülasyon yaptığını iddia etti. Şuan için Google’dan konuyla ilgili bir açıklama ya da yaptırım söz konusu olmasa dahi, kısa süre içerisinde NTV’ye son derece ağır bir cezanın gelebileceği konuşuluyor. (habersefi)

Share