Google VPN Geliyor

İnternet sitelerine uygulanan engellemeleri(sansür) kaldırarak istediğiniz siteye girmenizi ve iz bırakmadan gezinmenizi (sizin dışınızda hiç kimsenin-hükümetler, servis sağlayıcıları vs) sağlayan VPN hizmetlerine bir yenisi de Google’dan geliyor.

Şu an uygulamalar ya da çeşitli eklentilerle faydalanabildiğimiz VPN hizmeti, Google ’ın mobil işletim sistemi Android ’in 5’inci versiyonuna gelecek bir sonraki güncelleme ile işletim sisteminizin bir parçası olacak ve telefon ayarlarınızdan dilediğiniz gibi değiştirebileceksiniz.
google-vpnGoogle’ın NOVA adını verdiği bu sanal mobil şebeke operatörü hakkında henüz çok fazla bilgi olamasa da Nexus serisi cihazlara gelen Android 5.1 güncellemesi ile menülerine eklenen Google Bağlantı Servisleri seçeneği çok yakında bu hizmetin devreye gireceğini gösteriyor.

Henüz kullanıma hazır olmayan bu seçenek kullanıcıları Google’ın yardım servisine yönlendiriyor. Uygulamanın açıklaması için ise “açık durumda olan wi-fi bağlantınızı korumak için, verileriniz Google VPN üzerinden güvenli bir şekilde aktarılacaktır” bildirimi yazılmış durumda.

Share