Google’dan bedava müzik

Googledan bedava müzik

Google'dan bedava müzik

Google’ın yapamadığı bir bu kalmıştı: İnternet devinden bedava müzik dinlemeye ne dersiniz?

Google zaten YouTube’a sahip ve internet üzerinde video işinde oldukça büyük bir yere sahip. Şimdi kendi müzik hizmetini de çıkartarak Spotify ve iTunes gibi müzik hizmetleriyle rekabete hazırlanıyor.

Google’ın bu yeni müzik hizmetinin çıkışının çok yakında olacağı konuşulanlar arasında. Google Audio isimli hizmetin, Çin’de kullanıma girdiği rapor ediliyor. Bununla birlikte detaylar ve Google tarafından hizmetin başladığına dair resmi bir açıklama henüz mevcut değil.

Google’da arama yapan kullanıcılar şarkı, sanatçı veya albüm ismi yazarak aradıklarını bulabilecek ve beklenen o ki bulunan parçaları ücretsiz olarak indirebilecek. Bu hizmetin şimdilik sadece Amerika’da uygulanmaya başlaması da mümkün, zira henüz İngiltere gibi batılı ülkelerde bile bir açıklama yapılmadı.

Bedava müzik hizmetinin masrafının ise Google reklamları tarafından karşılanması bekleniyor. Google’ın Google Audio için planları kesin olarak açıklandığında, müzik hizmetinin bolca reklamla kesildiği Spotify gibi hizmetler oldukça sert bir rekabetle karşılaşacaktır.

Share