Google`dan trafik rekoru

Google internert trafiği rekoru kırdı.

Trafik ağ güvenlik firması Arbor Networks tarafından açıklanan verilere göre, tüm dünyada son ayki internet trafiğinin % 6.4`ünün kullanımı ile Google bir rekora imza attı.

Google’ın sahip olduğu tüm internet siteleri; ana Google.com arama motoru, YouTube, Gmail, Google Maps, Google, Google docs , Spreadsheets ve diğer ürünlerin toplam traiği bu kayıt paketine dahil olmakla birlikte en yüksek trafiği 24 saat video yayın akışı yapan YouTube`un kullandığı açıklandı.



Arbor yetkilisi durumu “Google, Ocak ayından bu yana kullandığı trafik kaynaklarını eğer bir internet servis sağlayıcısı olarak kullanmış olsaydı, dünyanın en büyük 2. Servis sağlayıcısı konumunda olurdu” şeklinde açıkladı.

Şirketin bu denli yüksek trafiğe ulaşmasının en büyük nedeni internet kullanım sürelerinin uzaması ve mobil internet kullanımındaki artış olarak gösterilirken , mobil internet kullanımındaki artış şirketin Android ile bu sektöre girmesine neden olmuştu.

Android servislerinin kullanımında, şirketin kendi binasındaki fiber altyapısını kullanılması, resmi olarak olmasa da kendi kullanıcıları için Google`ın bir İnternet Servis Sağlayıcısı gibi çalıştığının gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde, halen 17 ülkede 110’dan fazla ISS’e sahip olan Google, geçen yılın üçüncü çeyreğine göre karını %23 arttırarak 7.29 Milyar dolar olarak açıklamıştı.

Technorati Etiketleri: , , , ,

Share