Hulu’dan Dev VPN Operasyonu

ABD merkezli yayın servisi Hulu, hizmet sunmadığı ülkelerden çeşitli yöntemlerle giriş yapmayı başaran kullanıcıların peşine düştü. İşte Hulu’nun nedeni anlaşılamayan hamlesi.

ABD merkezli yayın servisi Hulu için ülkemizden VPN gibi yöntemlerle erişim de çok yakında hayal olabilir. Hulu, online video servisine VPN gibi hizmetlerle bağlanan kullanıcılar için erişimi engelleme kararı aldı. Üstelik şirket dünya genelinde yaygın olarak kullanılan VPN uygulamalarının erişimini kapatmakta hiç vakit kaybetmedi.

Alınan karar doğrultusunda ABD’de oturan kullanıcılara bile VPN ve benzeri anonim giriş sağlayan uygulamaları Hulu’ya bağlanırken kullanmamaları uyarısında bulunuldu. Şirketin ABD dışındaki erişimini tamamen önlemeye yönelik atılan bu adımlar ile yaygın kullanılan VPN servislerinin IP adresleri teker teker tespit edilerek, girişleri engellenecek.
hulu-vpn

Türkiye’de sık sık gündeme gelen yasaklar neticesinde yaygın olarak kullanılmaya başlanan VPN servisleri, ziyaret ettiğiniz sitelerde IP adresinizi başka bir konumdaymış gibi göstererek internet üzerinde anonim kalmanıza yardımcı oluyor.

Hulu’nun bu hamlesine karşı proxy sunucular kullanmak gibi çeşitli alternatif yöntemler mevcut. Ancak yine de VPN gibi kullanımı artan bir uygulamanın yasaklanması, Hulu için caydırıcı bir etki olarak görülebilir.
Kaynak:Shiftdelete

Share