Instagram’da canlı yayın kayıt dönemi başladı

Popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram’a canlı yayın kaydetme özelliği geldi. iOS ve Android için yayınlanan son güncellemeyle birlikte, kullanıcıların yaptığı canlı yayın kaydedilerek kullanıcı profilinde görüntülenebiliyor.

Sahip olduğu sosyal medya ve anlık mesajlaşma uygulamalarıyla (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp) dünyanın önde gelen teknoloji devleri arasında yer alan Facebook, Instagram’da bir yeniliğe daha gitti.

Geride bıraktığımız yıl Facebook’a canlı yayın özelliği gelmişti. Aynı özellik geçtiğimiz aylarda Instagram için de yayınlanmıştı. Fakat Facebook’takinden farklı olarak Instagram’da canlı yayınlar kayıt edilemiyordu. Yani canlı yayın sona erdikten sonra çekilen görüntüler yok oluyordu.

Yeni özellik, Instagram‘a girdiğinizde hikayeler kısmında bu şekilde görüntülenebiliyor.

İşte bu dönem artık sona erdi. Son yayınlanan güncellemeyle birlikte kullanıcılar yaptıkları canlı yayını kaydedebiliyor. Kaydedilen yayınlar, kullanıcı profilinde paylaşılan fotoğraf ve video gibi sürekli olarak görüntülenebiliyor.

Söz konusu yeniliğe sahip olmak için iOS ve Google Play üzerinden iOS’un 10.13, yani en güncel sürümünü yüklemek gerekiyor.

Share