İnternet hızımız artıyor

DSL’in hızı artıyor.

Türk Telekom genişbant internet hızını artıracak teknoloji için işbirliği içerisinde…

DSL’in hızı artıyor Türk Telekom genişbant internet hızını önemli ölçüde artıracak teknoloji için Alcatel-Lucent ve Bell Laboratuvarları ile işbirliğine gitti. Türk Telekom’dan yapılan yazılı açıklamada, işbirliği ile Türk Telekom’un, mevcut DSL şebekesinin destekleyeceği bant genişliğini yükselterek, var olan bakır altyapısını yeni nesil, yüksek-kaliteli ve yüksek bant-genişliği gerektiren servislerin sunulmasına hazır hale getirmeyi hedeflediği kaydedildi.

Türk Telekom genişbant internet hızını artıracak teknoloji için işbirliği içerisinde...

Türk Telekom genişbant internet hızını artıracak teknoloji için işbirliği içerisinde...

Açıklamada verilen bilgiye göre, bu proje kapsamında Türk Telekom, Alcatel-Lucent’ın DSL alanında uygulamaya geçirdiği ve VDSL2 kapasitesini yaklaşık iki katına çıkarabilen VDSL2 Bonding ve Vectoring gibi yeniliklerden faydalanacak. Ayrıca Türk Telekom, Alcatel-Lucent’ın Ar-Ge birimi olan Bell Laboratuvarları’nın yakın tarihte açıkladığı DSL Phantom teknolojisi gibi yenilikleri de müşterilerine sunmak için gerekli çalışmaları başlatacak.
Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, müşterilerinin gelecekteki bant genişliği ihtiyaçlarına hazırlanırken, yeni nesil DSL’in hangi hızları mümkün kılacağına baktıklarını belirterek, “Öncelikli hedefimiz, ülke çapında fiber erişime geçişin gerektirdiği uzun zaman dilimlerini beklemeden çok daha hızlı bir şekilde fiber benzeri hızlar sunmaya başlamak. Bu amaçla, en son DSL teknolojilerini ve yeniliklerini, kurulu bakır altyapımız
üzerinde kullanmak istiyoruz” dedi.

Share