internetini paylaşana büyük ceza!

internetini paylaşana büyük ceza geliyor.

İnternet şifresini komşusu ile paylaşana 10 bin lira para cezasına çarptırılacak.
İnternete ulaşım şifresinin başkaları ile ortak kullanılması güvenlik zafiyetine yol açıyor. Ayrıca modem şifresini paylaşanların 1.000-10.000 TL arasında idari para cezası alabileceği belirtiliyor. İşte konu ile ilgili Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı ve bir bilişim uzmanının görüşü…

Komşuyla paylaşana ceza!

Komşuyla paylaşana ceza!

İnternetini paylaşana 10 bin lira ceza

Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, internete ulaşım şifrelerinin ortak kullanılmasının güvenlik zafiyetine yol açtığına işaret etti. Bilişim Uzmanı Çığır İlbaş ise modem şifrelerini veya internet kablolarının başkalarıyla paylaşılmasına yaklaşık bin ile 10 bin TL ceza verildiğini kaydetti. Sağıroğlu, yaptığı açıklamada, internetin yaygınlaşmasıyla kullanıcıların farkına varmadan kullandıkları bilişim sistemlerinde açıklar oluşturabileceklerini hem de suç işleyebileceklerine söyledi. İnternete erişim için kullanılan modemlerin şifrelenmesinin önemine dikkat çeken Sağıroğlu, kablolu modemlerin komşularla paylaşılmaması gerektiğini vurguladı. Sağıroğlu, kişisel bilgilerin güvenliğini sağlamak için, özel fotoğraf, görüntüler ve buna benzer materyallerin internete gelişigüzel yüklenmemesi ve internet üzerinden mümkün olduğunca paylaşılmamasını istedi.

ŞİFRENİZİ KOMŞUNUZLA PAYLAŞMAYIN

Adli Bilişim Uzman Çığır İlbaş ise bilinçsiz internet kullanımının hukuksal sonuçları olduğunu hatırlattı. İlbaş, son dönemlerde açılan bilişim davalarında dikkat çekici boyutlara ulaştığını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’de modem şifresini paylaşarak kullananların sayısı oldukça fazla. Elektronik Haberleşme Kanunu’na göre kendi aboneliğini bir şekilde (şifresini vererek veya kablo ile) komşularıyla veya üçüncü şahıslarla paylaşan kişiler için bin ila 10 bin TL’ye kadar idari para cezasına çarptırıldığı ifade ediliyor.”

Share