İşletmenizi Google Ads ile Büyütün

Gelişen teknoloji ile birlikte benzer sektörlerdeki işletmeler, rekabet ortamı içerisinde hareket etmeye başladı. Hal böyle olunca Google, işletmelerin gelişimini destekleyecek platformlar ile sektöre yeni bir soluk kazandırdı. İşte bu destekleyici platformlardan biri olarak karşımıza çıkan Google Ads reklam sektörünün dijital pazarlamadaki en önemli unsuru haline geldi.

Google Ads’in eski ismi Google AdWords olarak da bilinir. 2019 yılında Google Ads olarak güncellenen ismi ile birlikte, donanımları da kendini bir hayli geliştirmiştir. Temeline bakılacak olursa Google Ads, işletmelere sunulan ve kullanıcıların yaptıkları kelime sorgularını baz alarak veriler ileten bir reklamcılık türüdür. Google Ads’in bir diğer önemli özelliği ise; YouTube’da, iş ortağı sitelerde ve arama sonuçlarında reklamlarınızı göstermeyi sağlayan portföyü sunuyor olmasıdır. Büyük, orta ya da küçük ölçekli tüm işletmelere hizmet veren sistem; işletmelerin hızla büyümesini sağlar.

Google Ads Reklam Verme Neden Önemlidir?

Google Ads reklamları ile bu reklamların önemini kavrayarak emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Bildiğiniz üzere; Google dünya üzerindeki en çok kullanılan arama motorudur. Bunu sayısal değer olarak ifade etmek gerekirse; internet kullanıcılarının %89.27’si Google arama motorunu kullanıyor. Dünyadaki internet kullanıcısı sayısı ile karşılaştırıldığında bu oran, bir hayli fazla kullanıcıya tekabül ediyor. Bu nedenden ötürü, Google üzerinden reklam vermek işletmenizin bilinirliliğinin ve görünürlüğünün artması adına oldukça önemlidir.

Google Ads Avantajları Nelerdir?

Google reklamları; marka bilinirliğini artırmanın en kolay yollarından birisidir. 2019 yılında yapılan araştırmalara göre; sadece Google reklamları aracılığıyla, 2 milyondan fazla web sitesinde reklamlarınızı gösterebilirsiniz. Google arama sonuçları arasında yapılan tıklamaların %40’ı ilk üç sırada yer alan reklamlara yöneliyor. Bu durum, Google Ads ile çalışmanız sonucunda işletmenize yönlendirilen tıklama sayılarının artacağını verilerle kanıtlar nitelikte.

Google reklam ajansı bünyesine girdiğinizde; hedef kitlenizin yapması mümkün olan arama sorgularını, kategorileri ve konuları, spesifik hedefleri belirleyerek reklamlarınızı bu şekilde gösterebilirsiniz. Böylece belirlediğiniz anahtar kelimeler ışığında Google, arama ekranında işletmenizin reklamlarını gösterir. Reklamlarınızı görsel olarak gösterebilirsiniz. Hatta, remarketing sayesinde sitenizi ziyaret eden kullanıcıları daha uygun maliyetlerle yeniden yönlendirebilirsiniz. Bu sayede sizi tanımayan kullanıcıları bile müşteri portföyünüze ekleyebilirsiniz.

Günde 3.5 milyara kadar aramanın Google’da yapıldığını ve Google’ın arama motoru pazar payının neredeyse %75’ini domine ettiğini düşünürseniz; tanıtımınızı Google aracılığı ile yapmanız kısa sürede tanınırlığınızı yüksek oranda arttıracaktır.

Google Ads ile Nasıl Reklam Verilir?

Uygulama reklamları, arama ağı reklamları, görüntülü reklamlar, video reklamlar olmak üzere çok çeşitli kategorilerde çeşitlenen tanıtımlar; neredeyse tüm işletmelerin başvurduğu pazarlama stratejileri arasında yer alır. Bu reklam modellerinden birine dahil olarak, işletmenizi rakiplerinden daha üst sıralara taşıyabilir ve stratejilerinizi etkin biçimde belirleyebilirsiniz.

Google Ads ile reklam vermeden önce dikkat etmeniz gereken bazı faktörler şunlardır:

  • Müşteri çekmeye odaklı olmak.
  • Anahtar kelime çalışmasını detaylı biçimde yapmak.
  • Bütçenizi belirleyerek ona göre çalışma planınızı belirlemek.
  • Sonuçları belirleyerek bu sonuçlar ışığında gereken optimizasyonu sağlamak.
  • Görüntülü ve arama reklam ağlarından faydalanmak.
  • SEO raporlarını analiz etmek.
  • Açılan sayfaların kontrollerini etkin biçimde gerçekleştirmek.

Bu maddelere dikkat ederek etkili bir sürece adım atabilirsiniz. Doğru ve dengeli Google Ads kullanımı, İnternet sitenize sürekli dönüşün sağlanmasına aracı olur. Reklam verdikten sonra süreci kontrol ederek, gerekli optimizasyonları zamanında gerçekleştirerek işletmenizi doğru biçimde yönetebilirsiniz.

Bireysel olarak yönlendirebileceğiniz Google Ads reklam verme sürecinde, güvendiğiniz bir ekiple çalışmak çok daha fazla dönüşüm alınmasını sağlar. Arama motoruna hakim, gerekli verilerin analizini uzman kadrosuyla gerçekleştiren bir ekiple ilerlemek, markanızı ilerletmenizde sizlere büyük fayda sağlar. Sempeak Google Ads Reklam Ajansı, yapay zekayı yetenekleriyle birleştirerek hayalinizdeki markayı oluşturmanızda sizlere eşlik etmek adına stratejilerinize yön verir.

 

Share