İYAD:‘Diktatörlüğün tescili anlamına gelecek’

İnternet Yayıncıları Derneği, ‘Erdoğan’ın Twitter’ın kökünü kazıyacağız’ sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

İnternet Yayıncıları Derneği’nin o açıklaması:

Başbakanın ‘Twitter’ın kökünü kazıyacağız’ açıklamasına ilişkin görüşümüz:
Başbakan Erdoğan’ın bugün gerçekleşen Bursa mitinginde sosyal medya ile ilgili olarak “Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şunu der, hiç beni ilgilendirmiyor. Süratle bu adımı atıyoruz, ülkemin güvenliği söz konusu. Ülkeme fitne sokmak isteyen karşısında bizi bulacak” şeklindeki sözlerine şaşırmadık.

Recep Tayyip Erdoğan’ı dünyada bir özgürlük standardı haline gelmiş olan sosyal medyayı yasaklayabileceği, kendi ifadesiyle “Kökünü kurutabileceği” düşüncesine iten aşırı özgüvenden sıyrılmaya davet ediyoruz.

Türkiye’yi çağdaş dünyanın normlarından uzaklaştırmaya, bunu yaparken de yıkıcı ve ayrıştırıcı bir üslup kullanmaya bu ülkenin Başbakanı’nın dahi hakkı yoktur. Erdoğan bu ve benzeri çıkışları her nedense Promterdan uzaklaştığı hallerde yapmakta, arka planını, teknik yönlerini, uluslar arası sonuçlarını hesaba katmaksızın doğaçlama ifadelerle toplumu germektedir.
Sosyal medyanın yasaklanması şeklinde bir düşünce ifade özgürlüğünü kısıtlamanın ötesinde yok etmeyi, vatandaşların kendilerini ifade etmesinin önüne geçmeyi amaçlamakla birlikte gerçekçi bir yaklaşım değildir. Başbakan’ın Twitter’ı kapatmaya yetecek iktidar gücünü kendinde bulması ‘Diktatörlüğün’ tescili anlamına gelecektir.

İnternet Yayıncıları Derneği
Başkanı
Tayfun Sırman

Share