Mozilla’dan Windows 10 isyanı!

Firefox’un geliştirici firması Mozilla’nın CEO’su Chris Beard, Microsoft CEO’su Satya Nadella’ya Windows 10’da standart tarayıcı ayarlarını değiştirmeyi zorlaştırdıkları gerekçesiyle sitemkar bir mektup gönderdi.

firefox-windows-10

Alternatif tarayıcılardan biri olan Firefox’un geliştirici firması Mozilla’nın CEO’su Microsoft’un CEO’su Satya Nadella’ya bir mektup yazdı. Firmanın bloğunda herkese açık şekilde yayınlanan mektupta Microsoft CEO’sundan Windows 10’da standart tarayıcı ayarlarının daha kolay hale getirilmesini isteyen Chris Beard, yeni işletim sisteminde standart tarayıcı ayarlarını değiştirmenin zor olduğundan yakındı.

Konuyla ilgili yazdığı mektupta şikayetlerini dile getiren Mozilla CEO’su Chris Beard, yeni işletim sistemi ile ilgili şikayetlerini dile getirmek için iletişime geçtiklerini ancak bir mesafe kat edemediklerini ifade etti.

Gerçekten de Windows 10 ile beraber yeni tarayıcı Edge’i kullanıma sunan Microsoft, işletim sisteminin standart tarayıcısının belirleme ayarlarını eskisinden biraz daha zor olacak şekilde düzenledi. Windows 8’de tarayıcı üzerinden yapılan standart tarayıcı seçimi artık ayrı bir menüde ayarlar içinden yapılabiliyor.

Satya Nadella ya da Microsoft konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadılar. Ancak Windows 10 çıkan çıkmaz bir güncelleme aldı. Bu güncellemede standart tarayıcı ayarları daha kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Share