Opera’dan ücretsiz VPN hizmeti

Popüler internet tarayıcısı Opera, yeni sürümüne ücretsiz VPN hizmeti ekledi. Ücretsiz olan hizmet, sadece tarayıcıdaki bağlantıları kapsıyor.

opera-vpn-ucretsiz

Opera tarayıcısı, geliştirici sürümüne ücretsiz ve sınırsız VPN (Sanal Özel Ağ) hizmeti ekledi. Bu özellik sayesinde tarayıcınızdan yapacağınız tüm bağlantılarda ağınızın getirdiği kısıtlamaları aşabilir ve anonim olarak internette gezebilirsiniz.

Geçen yıl Mart ayında SurfEasy adlı VPN hizmet sağlayıcısını satın alan Opera, bir yıl aradan sonra projeyi geliştiricilerin hizmetine açtı. Ücretli VPN hizmetleri tüm internet bağlantınızı yeniden yönlendirirken, Opera‘nın bu hizmeti sadece tarayıcıdaki bağlantılarınızı kapsayacak.

Sağlıklı ve güvenli bir VPN hizmetinin fiyatının ortalama aylık 2 dolardan başladığı düşünüldüğünde, Opera’nın bu özelliğinin oldukça popüler olması bekleniyor.

Şirketin blogundan yapılan açıklamada, “Herkes internette gizliliğini korumayı hak ediyor. Ücretsiz ve sınırsız bu hizmeti ekleyerek, artık ek indirme veya uzantı derdini ortadan kaldırdık” denildi.

Özellik çok yeni, o yüzden biraz kurcalayıp açmanız gerekiyor. Önce Opera’nın en yeni “geliştirici” sürümünü indirin. Ardından ayarlara girip, “Gizlilik ve Güvenlik” sekmesine tıklayın. VPN’i etkinleştir seçeneğine basın.
opera-vpn

Opera tarayıcısına eklediği reklam engelleme özelliği ve hızlı bağlantı sağlayan Turbo özelliği ile de öne çıkıyor.

Share