Reddit kullanıcılara 5 milyon dolar dağıtacak

Sosyal ağ Reddit, fonlama ile elde ettiği 50 milyon doların yüzde 10’unun kullanıcılara dağıtılacağını açıkladı. Reddit, söz konusu paranın şifreli para birimi halinde dağıtılacağını duyurdu.

Bağlantı paylaşım platformu olarak bilinen Reddit, girişimcileri destekleyen fonlama modeli sunan Y Combinator’ın başını çektiği fonlamada 50 milyon dolar elde etti. Sosyal ağ, elde edilen gelirin yüzde 10’unun her gün Reddit’e giren kullanıcılar arasında dağıtılacağını açıkladı.

reddit-para-dagitacak

Blog sayfasından açıklama yapan Reddit CEO’su Yishan Wong, ‘Bugüne kadar Reddit’i yönetmiş olan herkes birgün sahipliğin bir kısmını kullanıcılara vermeyi istedi’ ifadesini kullandı. Wong, 5 milyon doları kullanıcılara dağıtmak için çılgın planları olduğunu ve bunun için bir şifreli para birimi oluşturacaklarını söyledi. Wong, kamuoyunun bugüne kadar kendilerine yaptığı katkıyı adil bir şekilde ödemek için böyle bir yol seçtiklerini belirtti.

Wong, bu aşamada Reddit’in alt kanallarında popüler bir konu olan Dogecoin’den ilham almadıklarını, Reddit hisselerinin takas edebilmesini sağlayacak bir para birimi oluşturacaklarını söyledi. Reddit, henüz bu aşamada plan çizilmediği için şifreli para birimi hakkında daha fazla bilgi vermedi.

1400’den fazla yatırımcı içeren ve bugüne kadar genç firmalara 30 milyar dolar civarında fonlama sağlayan Y Combinator’ın başını çektiği Reddit fonlamasında, Sequoia Capital gibi birçok firma ve şahıs yer aldı. 2005’te kurulan Y Combinator bugüne kadar 700’den fazla firmaya fon sağladı.

Kaynak: Al Jazeera

Share