Skype tarayıcıya geliyor

Anında mesajlaşma yazılımı Skype, bütün özellikleriyle beraber tarayıcı üzerinden de kullanılabilecek. Servisin yeni özelliği, önümüzdeki günlerde kullanımda olacak.

Skype yeni özelliği sayesinde uygulama ve yazılım yükleme zorunluluğunu ortadan kaldıracak.

(Al Jazeera) Yükselen trend olan anında mesajlaşma alanında rekabet giderek artıyor. Microsoft’un sahibi olduğu Skype da bu alanda rekabet eden servislerden biri. Firma yaptığı duyuru ile Skype’ın kısa bir süre sonra Chrome, Firefox ve Explorer gibi internet tarayıcıları üzerinden de kullanılabileceğini açıkladı.
skype-web

“Skype for Web” adı altında Beta olarak test edilen yeni servisi kullanmak için küçük bir eklenti (Plug in) yüklemek gerekecek. Bugüne kadar mobil cihazlarda uygulama, bilgisayarda ise yazılım yardımı ile kullanılan Skype, bu sayede tarayıcı üzerinden de kullanılır hale gelecek.

Bu kullanım türünde ek uygulama ya da yazılım yüklemeye gerek kalmayacak. Skype’ın tarayıcı üzerinden kullanılabilir olması yurtdışında ya da farklı bir bilgisayarda Skype kullanmak için uygulama yükleme zorunluluğunu da ortadan kaldırması anlamında önemli bir gelişme.

Share