Suriye’nin internetini ABD kesmiş!

Suriye’deki iç savaş sürerken meydana gelen internet kesintisinin ABD’nin müdahalesi sonrası gerçekleştiği iddia edildi.

ABD yanlışlıkla yapmış

2012’de Suriye’deki internet kesintisi ve bundan kimin sorumlu olduğu yeniden gündeme geldi. ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’nden (NSA) sızdırdığı bilgilerle dünyanın gündemine oturan Edward Snowden, konuyla ilgili yeni bir iddiada bulundu.

Snowden, o dönemde iddia edildiğinin aksine kesintinin Esed’in veya bölgede mücadele eden bazı grupların yüzünden değil, NSA tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Snowden’in Wired isimli internet sitesine verdiği mülakatta öne sürdüğü iddialara göre NSA, 2012’de ülkedeki internet trafiğini kontrol etmek için kendi yazılımını yerleştirmeye karar verdi.

Getting Connected

NSA tarafından gerçekleştirilen sanal operasyon bir kazayla sonuçlandı ve ülkedeki internetin kesilmesine sebep oldu.

Kazanın ardından NSA’in sebep olduğu kesintiyi tamir etmeye çalıştığını da iddia eden Snowden, bu çalışmanın başarısız olduğunu sözlerine ekledi.

Suriye’de kamu şirketi olan SyriaTel tarafından sağlanan internet hizmeti, 2012’de çökmüş ve şirket, iki gün boyunca bu alanda hizmet verememişti.
Kaynak:ntvmsnbc

Share