Türk arama motoru kafaları karıştırdı!

Google’a alternatif olarak hazırlanan yerli arama motoru GELİYOO, test yayınına başladı. Arama motoru aktif hale gelmesiyle tartışmaları da beraberinde getirdi…

 

Google‘a alternatif olarak hazırlanan yerli arama motoru GELİYOO, test yayınına başladı. Arama motoru aktif hale gelmesiyle tartışmaları da beraberinde getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yerli arama motoru ihtiyacı olduğuna yönelik açıklamalarının ardından iki mühendis tarafından, 10 yıllık bir çalışmanın sonucu GELİYOO’nun test yayınına açıldığı açıklanmıştı.

Öte yandan online olarak test edilmeye başlanan GELİYOO için 10 milyon Türk lirası harcanıldığı belirtilmişti.

Ancak bu kadar paranın nereye harcandığı tartışma konusu oldu…

Çünkü yeni yerli arama motorunun Google kaynağını kullandığı ortaya çıktı. Arama motorunun Google’ı kaynak olarak kullanmasının yanı sıra arama sonuçları için Google’ın sahibi olduğu Youtube altyapısından faydalandığı belirlendi.

Dahası sitenin Internet Explorer’ın logosuna benzeyen logosunun da http://www.global-languageslearning.com/ adlı internet sitesinin logosu olduğu anlaşıldı. Ayrıca internet sitesinde Türkçe karakterlerin kullanılamaması da tepkilere neden oldu.

Yerli arama motoru  https://www.geliyoo.com/ a girmek için tıklayın.

(Odatv)

Share