Türkiye Apple Pay’e hazır mı

ABD’de ekim ayında aktif olarak kullanılmaya başlanacak Apple Pay’e Türkiye hazır mı?

NFC özelliğini sadece Apple Pay’de kullandıracak olan Apple, tüketicilere artık telefonunu cüzdan olarak da kullanma imkanı tanımış oldu. ABD ‘de iPhone’un tanıtımının ardından ekim ayında devreye girecek olan bu yeni dijital cüzdan çok yakında Türkiye ‘de de kullanılmaya başlanacak. Akıllı telefon kullanıcılarının neredeyse yarısının haberdar olduğu dijital cüzdanlar, son dönemlerde online ödeme sistemlerinin gelişmesiyle beraber öne çıkmaya başladı; ancak halen tam anlamıyla kullanıcılar arasında yaygınlaşmış durumda değil. Güvenlik sebepleri ya da fiziki mağazalardaki kullanımın az olması da dijital cüzdan kullanımının yaygınlaşmamasının başlıca nedenleri arasında yer alıyor.

apple-pay

Apple Pay güvenlik konusunda iddialı

Telefona yerleştirilmiş yüksek güvenlik denetimi sağlayan bir çip ile kullanıcılar alışverişlerini kolayca yapabilecek. Bu işlemleri kesinlikle kayıt altına almayacağını açıklayan Apple, kullanıcıların mahremiyetine zarar vermeyecek. Güvenlik konusunda endişe duyan kullanıcıların Apple Pay’e adapte olmasında büyük kolaylık sağlayacak.

Yeni bir standart mı yaratacak?

Visa ve Mastercard ile işbirliği yapan Apple’ın bu yeni ödeme sistemi “Küresel ödeme sistemlerinde yeni bir standart mı olacak?” sorusunu da gündeme getirdi.

Türkiye’nin önde gelen inovatif ödeme sistemleri platformu iyzico hem e-ticaret platformlarının hem de kullanıcıların Apple Pay’i rahatlıkla kullanabilmesi için çalışmalarına başladı. E-ticaret platformlarının ödeme alanında yaşayabileceği sorunları öngörüp, ona yönelik yenilikçi çalışmalar yapan ve alanında öncü olan iyzico, müşterilerinin sorunsuz bir şekilde Apple Pay’e entegre olmasını sağlayacak.

Kaynak:Radikal

Share