Twitter Türkiye için yönetici arıyor

Twitter o Türk’ü arıyor!

17 Aralık sonrasında yaşanan olaylardan sonra kapatılan dünyanın en popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter, Türkiye’deki resmi temasları için harekete geçti. Uzun zamandan beri Twitter’ın Türkiye’de bir avukatla çalışması tartışılırken şirket üst düzey pozisyonlardan yönetici aramaya başladı.

Twitter’ın iş ilanlarında paylaştığı bilgilere göre kamu politikaları yöneticisi pozisyonunda işe alınacak kişi, Türk hükümetiyle resmi temaslarda bulunacak.

Detaylarda dikkat çeken bilgilerde kamu politikaları yöneticisi Türk kanunlarını ve yönetmeliklerinin yanı sıra Twitter’a açılan davaları yakından takip ederek bunu Twitter merkezine rapor edecek. Bu rapor sonuçlarına göreyse stratejiler geliştirecek. Buna ek olarak Twitter’ın Türkiye’deki temsilcisi olacak kamu politikaları yöneticisi, basın açıklamaları yapabilecek ve etkinliklerde konuşmacı olabilecek.

twitter-turk

Adaylarda aranan özellikler başında politik alanlarda veya hükümet kurumlarında çalışma tecrübesi bulunuyor. Listede ayrıca en az üniveriste mezunu, Türkiye’deki hukuk ve düzenlemelere hakim olunması, sosyal medya ve yüksek teknolojiyi takip etmesi, iletişimin gücünü dünyayı daha iyi yapabilmek için kullanılabilmesi gibi özelliklerin adaylarda arandığı belirtiliyor. En dikkat çekici detay ise adayların espri yapabilme yeteneğine sahip olması gerekiyor.

OFİS YOK, HAT VAR

Twitter’ın bu adımıyla beraber Türkiye’de ofis açmayacağı kesinleşmiş oldu. Şirketin Türkiye’deki kamu politikalarından sorumlu yöneticisi Twitter’ın İrlanda’daki Dublin merkezine bağlı olarak çalışacak. Ancak Sık sık Türkiye’ye sehayat yapacak yönetici ayın belirli günlerinde Dublin’deki yöneticilerine rapor sunacak. Mayıs ayında Twitter’ın Dublin merkezini ziyaret eden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, ofis açılması konusunun gündemde olduğunu ifade etmişti. Acarer, o dönemde Twitter’ın Türkçe canlı destek hattının kısa süre içinde devreye gireceğini açıklamıştı. Buna göre Twitter, herhangi bir şikayeti olan ya da sıkıntı yaşayan kullancılara destek olmak ve sorunlarını gidermek adına Türkçe canlı destek hattını kuracak.

Kaynak:Hürriyet

Share