Twitter’da reklam verenler dikkat!

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; yeni vergi usul kanunu ile düzenleme yapacaklarını, tweet atarak reklam yapanların da da mükellef sayılacakları açıklandı.
twitter

Maliye Bakanı Naci Ağbal, mevcut vergi kanunlarının internette yapılan ticareti tam olarak kavramadığını, ancak yeni vergi usul kanunu ile düzenleme yapacaklarını söyledi. Ağbal, “Elektronik ortamda üretilen o alanı artık elektronik işyeri sayacağız. Oradan gelir elde ediyorsa artık mükellef olacak” dedi. Ağbal, bu şekilde gelir elde edilen elektronik ticaretin vergilendirilmesini sağlayacaklarını belirterek, “Kim, ne olursa olsun, herhangi bir şekilde elektronik ortamda yaptığı bir hizmetten dolayı gelir elde ederse, bizim açımızdan vergi mükellefidir” dedi.

Ağbal, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, artık internet üzerinden verilen hizmet işini, “alan” olarak ifade ettiklerini belirterek, “O alanı artık ‘işyeri’ sayacağız. Bir şekilde, elektronik alan üzerinden bu alan üzerinde bir hizmet sunuyorsa ve bundan gelir elde ediyorsa, artık mükellef olacaklar. Bunların hepsiyle ilgili çalışıyoruz. Şu anda da bizim nezdimizde mükellefler ama kanun değişikliği ile de netleştireceğiz” bilgisini verdi.

Share