Twitter’daki değişiklik büyük tepki topladı!

Twitter, tweet‘lerin kronolojik sıra yerine kullanıcıların ilgi alanlarına göre sıralandığı yeni “timeline”ını denemeye başladı

Twitter, kullanıcılarına daha iyi bir içerik sunmak için yeni timeline modelini denemeye aldı.

twitter

Şu anda test amacıyla sadece belirli bir grubun kullanımına sunulan timeline’da, tweet’ler alışılmışın dışında kronolojik olarak değil, kullanıcıların ilgisine göre sıralanıyor.

Twitter’ın denediği yeni ‘timeline’dan hoşlanmayan bazı kullanıcılar, Twitter’ı Facebook‘a benzemekle itham etti. Bunun sebebi de, Facebook’un da Twitter gibi başladığı kronolojik timeline modelinin, zamanla ‘En yeni’ ve ‘Başlıca’ haberler olarak değiştirmesi gösteriliyor.

Uzmanlara göre Twitter’ın bu yeniliği denemesinin nedeni ise bazı tweet’lerin kullanıcılar uygulamada değilken gözden kaçması.

Twitter buna çözüm bulmak amacıyla geçtiğimiz Ocak ayında “siz burada yokken” isimli bir yenilik getirmiş ve kullanıcıların kaçırdığı önemli tweet’leri onlara göstermeyi amaçlamıştı.

Twitter‘ın yeni ‘timeline’ını bütün kullanıcılar için ne zaman mecbur kılacağı ya da değiştirip değiştirmeyeceği henüz netlik kazanmış değil.

Share