Yandex’le 4 kat hızlı internet

Yerel servisleriyle dikkat çeken Rusya merkezli arama motoru Yandex, Türkiye’deki internet kullanıcıları için özel olarak yerelleştirdiği ve bu anlamda bir ilk teşkil eden internet tarayıcısı Yandex.Browser’ı hizmete sundu. Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, “Kısa bir süre içerisinde Türkiye internet dünyasına birçok yenilik getiren Yandex, bugün bir ilke daha imza atıyor. Türkiye’deki kullanıcılara, onlara özel olarak yerelleştirilmiş, tüm tarayıcıların en sevilen özelliklerini bir araya getiren bir internet tarayıcısı sunuyor. ” dedi.

Yandex, Türkiye için özel olarak yerelleştirdiği internet tarayıcısını hizmete sundu.

Yandex, Türkiye için özel olarak yerelleştirdiği internet tarayıcısını hizmete sundu.

Türkiye’deki internet kullanıcıları için özel olarak yerelleştirilmiş ilk İnternet tarayıcısı olan Yandex.Browser’ın tanıtım toplantısı Point Otel Barbaros The Game’de gerçekleştirildi. Etkinliğe Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Yandex Türkiye CEO’su Bogdan Wisniewski, yandex çalışanları ve aralarında internet sektörü temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Serdar Kuzuloğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ yaptı.

YANDEX.BROWSER’I ÇOK SEVECEKSİNİZ

Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, “Kısa bir süre içerisinde Türkiye internet dünyasına birçok yenilik getiren Yandex, bugün bir ilke daha imza atıyor. Türkiye’deki kullanıcılara, onlara özel olarak yerelleştirilmiş, tüm tarayıcıların en sevilen özelliklerini bir araya getiren bir internet tarayıcısı sunuyor. Yandex’in uzun yıllara dayanan tecrübesi ışığında ortaya çıkmış, hızlı, rahat ve güvenli bir internet deneyimi sağlayan Yandex.Browser’i çok seveceğinizi düşünüyorum” dedi.

Yandex markasını çok kısa sürede Türkiye’nin ikinci arama motoru olarak lanse ettiklerini ifade eden Yalçındağ , ” Biz dünyada ve Türkiye’de bulunan ve kullandığımız bütün internet tarayıcılarını hepsinin en iyi özelliklerini, en güzel özelliklerini aldık ve bunu yerelleştirdik. Biz yandex olarak yeniden bir ilki gerçekleştirdik. Yerelleştirdiğimiz internet tarayıcımızı bugün Türk internet eko sistemine tanıtıyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRK İNTERNET KULLANICISI YANDEX’İ SEMPATİYLE KARŞILIYOR

Yandex’i kısa sürede Türkiye’nin en çok bilinen popüler markası haline getirdiklerini kaydeden Yalçındağ, Türk intennet kullanıcısının Yandex’i sempatiyle karşıladığını belirtti. Yalçındağ, şöyle konuştu:

“Biz baştan beri Yandex olarak, bir arama motoruyuz diyoruz. Bir softweb şirketiyiz diyoruz. Bugün yeni bir ürünümüzle artık internete de Yandex.Browser ile gireceksiniz, diyoruz. Yaklaşık 4 ay önce çalışmalarımıza hız verdik. Aylık arama sayımız 14 milyondan 60 milyona yükseldi. Yaklaşık 4 katı büyüme gösterdik. Sunduğumuz bütün ürünler, internet kullanıcıları tarafından çok beğeniyle karşılandı. Normal bir markanın yaklaşık bir yılda tasarladığı, bir yıl için dizayn ettiği bütün iletişim çalışmalarını biz Yandex için yaklaşık 3 buçuk, 4 ay içinde gerçekleştirdik. Biraz süratli girmek zorundaydık pazara. Çünkü karşımızda hepimizin bildiği gibi pazarın tümüne hakim olan çok büyük bir şirket var. Onunla birlikte hem arkadaşlığımızı dostluğumuz devam ettirerek, biz de bu pazarda kendimize layık olduğumuz bir yer alacağız diye bu piyasaya girdik. Yandex ürünü internet kullanıcıları arasında yaptığımız bir araştırmada Yandex’i marka olarak yüzde 90’ın üzerinde bütün Türk internet kullanıcıları biliyor. Bu bizim için çok çok güzel bir sonuç. Bu kadar kısa bir sürede markamızı Türkiye’nin en çok bilinen en popüler markası haline getirdik. Aldığımız sonuçlar bizi çok mutlu etti.”

TURBO MODUYLA 4 KAT DAHA HIZLI İNTERNET

Daha sonra bir konuşma yapan Yandex Türkiye Ürün Müdürü Erhan Erdoğan da “İnternet kullanıcıları olarak son yıllarda hızlı internet bağlantılarına alışmış olmamıza rağmen, bağlantının yavaş olduğu durumlar hayatımızdan çıkmış değil. Yandex’in yeni tarayıcısına eklediği özel Turbo modu, içeriğini yüzde 75’e varan oranlarda sıkıştırdığı sayfaları 4 kata kadar daha hızlı açabiliyor. Bu özellikle kotalı internet bağlantıları için önemli tasarruf sağlıyor. Rahat ve güvenli bir internet deneyimi sağlayan tarayıcı, özel Turbo modu sayesinde, internet sayfalarını yavaş bağlantılarla bile hızlı yükleyebilmesiyle öne çıkıyor. Bağlantı hızı 128 Kbps’nin altına düştüğünde otomatik olarak devreye giren ve 512 Kbps üzerine çıktığında kendini kapatan Turbo modu, kullanıcının isteğine göre herhangi bir zaman da açılıp kapatılabiliyor” dedi.

PROJE-Y OYUNU TANITILDI

Etkinlikte ayrıca, 4129 Ajans Başkanı Alemşah Öztürk ve Yandex.Türkiye Sosyal Medya Pazarlama Müdürü Kaan Akın ile birlikte 7 Aralık’ta başlayacak ve sadece Yandex.Browser ile katılmanın mümkün olacağı hazine avı konseptli “Proje-Y” adlı oyunu tanıttı. Etkinlik Yandex çalışanlarının tarafından pasta kesiminin ardından sona erdi. Yandex çalışanları ayrıca Yandex. Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Yandex Türkiye CEO’su Bogdan Wisniewski ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

SAYFA VE DOSYALARI VİRÜSLERE KARŞI TARIYOR

Yandex’in yeni tarayıcısı Yandex.Browser daha hızlı, rahat ve güvenli bir internet deneyimi sunuyor. Türkiye’deki internet kullanıcıları için özel olarak yerelleştirilmiş ilk internet tarayıcısı olan Yandex.Browser, birçok özelliğiyle öne çıkıyor. Sayfaların 4 kata kadar daha hızlı yüklenmesini sağlayan Turbo modu trafik, hava durumu ve çeviri gibi servislere hızlı erişimiyle işlevselliği, adres ve arama satırlarını birleştiren sade arayüzü, sayfaları ve indirilen dosyaları zararlı yazılımlara karşı tarayan anti-virüs teknolojisi, Facebook ile bütünleşik çalışabilme özelliği var. Ssayfa ve dosyaları virüslere karşı tarayan, adres ve arama satırlarını tek bir “akıllı satırda” birleştiren Yandex.Browser ayrıca, kullanıcının sorgularını iletmek istediği kaynakların hızlıca seçilebilmesi konusunda kolaylık sağlıyor.

Tarayıcıyla bütünleşik çalışan çeviri servisi, kullanıcıların dilini bilmedikleri web sitelerini ziyaretlerini kolaylaştırırken, Kaspersky Labs ile işbirliği içerisinde çalışan anti-virüs sistemi, ziyaret edilen web sitelerini ve indirilen dosyaları zararlı yazılımlara karşı denetliyor.

FACEBOOK ARTIK DAHA DA YAKIN

Facebook’la da entegre çalışan Yandex.Browser, en sık ziyaret edilen sitelere çabuk erişim sağlayan özel araç çubuğu üzerinden, kullanıcıların bu popüler sosyal paylaşım sitesini ziyaret etmelerine gerek bırakmadan, yeni mesajlar, durum güncellemeleri ve arkadaşlık teklifleri konusunda bilgilendiriyor. Araç çubuğu, aynı şekilde hava veya trafik durumu bilgilerine de anında erişim sağlıyor.

TÜM TARAYICILARIN EN SEVİLEN ÖZELLİKLERİ BİR ARADA

Sektörün en iyi ve en sevilen teknolojilerini tek çatı altında birleştiren Yandex, tarayıcısının motoru olarak üreticilerin çoğu tarafından desteklenen WebKit’i ve arayüzünün temeli olarak ise açık kaynak kodlu Chromium’u kullandı. Varsayılan olarak sağlanan en güncel Adobe Flash eklentisi, PDF dosyalarını açmaya yarayan özel bir yazılım ve ayrıca favorilerin, tarayıcı geçmişinin, kaydedilmiş şifrelerin ve diğer ayarların eski tarayıcınızdan otomatik olarak aktarılabilmesi ise tarayıcının diğer yararlı özellikleri arasında bulunuyor.

Windows ve Mac OS işletim sistemlerini destekleyen Yandex.Browser’ı indirmek için browser.yandex.com.tr sayfası ziyaret edebilirsiniz.

Share