3 boyutlu yazıcı ile kendi oyuncağınızı yapın

Dünyaca ünlü oyuncak üreticisi Mattel, çocuklar için 300 dolara üç boyutlu yazıcı tasarladı. iOS ve Android işletim sistemlerinde çalışan bir uygulamayla, çocuklar kendi oyuncaklarını yapabilecek.
3-boyutlu-yazici-oyuncak

Dünyanın en meşhur oyuncak bebeği Barbie’nin üreticisi Mattel firması, yeni teknolojilerle oyuncak sektörünü birleştirmekte kararlı. Google ile Cardboard adı verilen bir görsel gerçeklik gözlüğü geliştiren şirket, şimdi de çocuklar için üç boyutlu yazıcı tasarladı.

Yazılım şirketi Autodesk, ‘ThingMaker’ (Şey Yapıcı) adı verilen bu yazıcı için iOS ve Android işletim sistemlerinde çalışan bir uygulama geliştirdi. Emsallerine göre oldukça düşük bir fiyatla (300 dolar) satışa sunulması planlanan üç boyutlu yazıcıyla, çocuklar akıllı telefonlar ya da tabletlerde tasarladıkları oyuncakları kendileri üretebilecek.

Çocukların ilk etapta tasarım konusunda zorlanabileceğini düşünen şirket, akrep, iskelet, kolye gibi onlarca taslak hazırladı. Üretilecek oyuncakların farklı kısımları, farklı renklerde basılabiliyor. Ayrıca bu parçalar birbirleriyle birleştirilebiliyor.
thingmaker

Henüz yazıcının kaç renkte baskı yapabileceği ise açıklanmadı. New York Oyuncak Fuarı’nda yazıcının 20’den fazla renkte baskı yapabildiği gözlemlendi.

Üç boyutlu yazıcı, malzeme olarak çoğu benzeri gibi PLA’yı (termoplastik) kullanıyor. Ancak şirketin sözcüsü, daha farklı malzemelerle de üretim yapılabilmesini sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Şirket, yazıcının 3 yaşından büyük çocuklar için zararlı olabilecek herhangi bir şey üretmeyeceğini açıkladı.

Üç boyutlu yazıcı, bugün Amazon’da ön siparişe açılacak. ThingMaker’ın sonbaharda satışa sunulması planlanıyor.

Share