Call of Duty mucizesi

Efsane oyun Call of Duty: Black Ops, sadece 5 ayda bakın neler başardı neler…

Hangi platform olursa olsun, COD serisi oyuncular için efsane olmuş bir seridir. Her sene yeni bir Call of Duty oyunu çıkaran Activision, bu sene de Call of Duty serisinin 7. oyunu Black Ops ile şimdiye kadar en çok satan oyun olmayı başardı.

Piyasaya sürüldüğünden itibaren yaklaşık 5 ay geçen Black Ops, bu zamana kadar 13,7 milyon adet satış yapmasıyla, oyun dünyasında şimdiye kadar en çok satan oyun oldu. Bazı fanlar, Black Ops’un COD’a yakışır bir oyun olmadığını söylese de Black Ops, Call of Duty serisinin bir önceki oyunu olan Modern Warfare 2 gibi rekor kırdı. Önce İngiltere’de en çok satan oyun haline gelen Black Ops, daha sonrasında ise hem İngiltere’de hem de Amerika’da en çok satan oyun oldu.

Call of Duty mucizesi Efsane oyun Call of Duty: Black Ops, sadece 5 ayda bakın neler başardı neler...

Call of Duty mucizesi Efsane oyun Call of Duty: Black Ops, sadece 5 ayda bakın neler başardı neler...

Bu durumla alâkalı olarak, Battlefield serisinin yapımcısı Dice ise Activision’ın artık tembel bir firma hâline geldiğini ve önümüzdeki sonbahar aylarında çıkaracakları Battlefield 3 ile COD serisinin yerle bir olacağını savundu.

Dice yöneticilerinden Karl-Magnus da PlayStation dergisinin son sayısında verdiği röportajda “Aynı motoru kullanarak, birbirine benzer oyunlar yapıyorlar. Bazen, bazı şeyleri değiştirmek gerekir, fakat ben Activision’da o yönde bir hareketlilik görmüyorum. Ama biz, bu değişikliği yapıyoruz, o yüzden gözlerini dört açsalar iyi olur çünkü ‘biz geliyoruz’.” şeklinde çok iddialı bir demeç verdi.

Dice’ın bu iddialı konuşmalarına yanıt olarak da tam 27 milyon COD oyuncusunun, online olarak milyarlarca saat oyun oynaması gösteriliyor. Buradan da anlaşıldığı gibi, Activision bir şeyi dosdoğru yapıyor.

Share