Call of Duty’de bloke edilen özellik

Playstation 4 ‘ün en iddialı özelliklerinden biri olan Share Play Call of Duty: Advanced Warfare ‘de kullanılamıyor!

Gerçek Gündem-Playstation 4 çıktığı anda en çok etkiyi ve beğeniyi toplayan yeniliklerin başında “Share Play” butonu ve butonun konsola eklediği yeni işlevsel özellikler geliyordu. Oyun içinde çektiğiniz fotoğrafları, vidoları arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan bu butona geçtiğimiz Playstation 4 güncellemesi ile en çok takdir edilen özellik de eklenmişti.
call-of-duty-4

Bu yeni özellik arkadaşınız izin verdiği ve butonu kullandığı takdirde, onun oynadığı bir Playstation 4 oyununun üzerine atlamanızı ve internet bağlantısı üzerinden tek bir oyun kopyası ile iki kişi oyunu oynayabilmenizi sağlıyor. Oyuna sahip olan kişi ve cihazı host olarak nitelendiriliyor. Ve bu host oyunun kontrolünü tamamen ikinci kişiye 60 dakika boyunca bırakabiliyor. Böylece geçemediğiniz bölümleri arkadaşınızın yardımıyla kolayca geçebiliyorsunuz.

İşte Playstation 4 ‘de bulunan ve en önemli özelliklerin başında gelen bu özellik Call of Duty: Advanced Warfare oyunu için bloklanmış durumda. Activision ve Sony tarafından durumla ilgili bir açıklama yapılmazken, oyunu alan birçok kişi bu özelliği neden kullanamadıklarını sorgulamaya başladılar.

Bu özelliğin Call of Duty serisinin son oyunu için engellenmiş olması oyun sahibine bir zarar vermiyor olsa da yine de her Playstation 4 sahibi hakları olan bu özelliği kullanmak istiyor.

Share