GTA 5’e bile yasak geldi

Hükümet ‘GTA’da polis döven nesle’ adeta savaş açtı.

GTA 5'e bile yasak geldi

GTA 5’e bile yasak geldi

Gezi olaylarında eylemcilerin duvar yazılarına konu olan ve direnişle özdeşleşen video oyunu Grand Theft Auto (GTA) 5’in Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bandrol vermediği için Türkiye’de geç satışa sunulacağı iddia edildi.

GTA 5’in 1 Ekim itibarıyla açılacak çoklu oyuncu bölümünde oyuncular “Occupy Turkey” adlı bir grup oluşturarak Gezi ruhunu sanal olarak sürdürmeye hazırlanıyor.

Gezi eylemlerinde direnişçilerin duvar yazılarına ilham olan GTA serisinin son oyunu GTA 5 dün itibarıyla dünya genelinde resmi çıkışını yaparken Türkiye’de aylar öncesinde ön sipariş alınan oyun hâlâ resmi olarak satışa sunulamadı. Ön sipariş veren on binlerce kişi Türkiye’deki dağıtımcı firmanın açıklamasıyla şok oldu.

Oyunun yapımcısı Rock Star’ın sahibi Take 2’nin Türkiye’deki resmi distribütörü Aral, GTA 5’in ön siparişlerinin gönderiminde gecikme yaşanacağını bildirdi. Açıklamada, oyunun bugün ve yarından itibaren sevkıyat işlerinin başlayacağı belirtilerek “Türkiye’nin lokal prosedürleri” ve “gümrükteki zorluklar” nedeniyle ürünlerin Avrupa’dan Türkiye’ye bir hafta geç çıkarıldığı ifade edildi.

Oyunun Türkiye’ye geç gelmesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bandrol uygulamasında yaşattığı sıkıntılar olduğu iddia edildi.

Gezi Direnişi’nde eylemciler “GTA’da polis döven nesle sataştın”, “6 yıldız oldu tanklar gelecek” ve “GTA vs. RTE” gibi yaratıcı duvar yazılarına imza atmıştı.

Gezi Direnişi’ndeki GTA duvar yazıları uluslararası oyun haber sitelerinde gündem olmuş, tüm dünya genelinde Türkiye’deki direnişçilerin GTA ile özdeşleşen yazıları paylaşılmıştı.
Kaynak:Cumhuriyet

Share