Kablosuz Gamepad Modelleri

Her oyuncu, oyunlarda karakter ya da araç yönetiminin ne kadar önemli olduğunu bilir. Çünkü yanlış bir hamle, hatalı bir yönlendirme oyunun seyrini baştan aşağı değiştirebilir. PC oyunculuğuna gönül vermiş olanlar, klavye ve fare ikilisiyle oyunlarda destan yazsalar da geliştirilen oyunların gamepad desteği sunması, birçok türdeki oyunu deneyimlerken oyun kontrolcü kullanılabilmesine imkân tanıyor. Bluetooth arayüzünü kullanan ergonomik gamepad modelleri, yine Bluetooth desteğine sahip bilgisayarlarla birlikte değerlendirilebildiği gibi akıllı cihazlarla da kullanılabiliyor. Böylece favori oyunlarını, platformlardan bağımsız olarak keyifle deneyimlemek isteyen oyuncular, Bluetooth gamepad’in avantajlarını en iyi şekilde yaşıyor.

Kablosuz Gamepad Modellerinin Sunduğu Konfor Vazgeçilmez

PC tarafında strateji gibi spesifik birkaç oyun türü haricinde tüm türlerdeki oyunlar, eksiksiz bir gamepad desteği veriyor. Kontrol şemalarının detaylı şekilde ayarlanabilmesi, titreşimli geri bildirim, tetik tuşlarının farklı basınç kademelerindeki farklı tepkileri, gamepad’lerin, oyuncular tarafından daha sık tercih edilmesini sağlıyor. Elbette işin bir de konfor yönü var. Evet, masaüstü ve dizüstü bilgisayar karşısında, klavye-fare ikilisiyle oyun oynamanın verdiği keyif bambaşka ve bu ikilinin, oyuna hâkimiyet noktasında yarattığı esneklik tartışılmaz. Ancak bilgisayar koltuğuna yaslanıp eline kablosuz gamepad’i alan kullanıcılar, kontrolcünün rahatlığı karşısında kimi zaman klavye-fare ikilisine dönmek bile istemeyebiliyor. Hatta bilgisayarını, geniş ekranlı televizyonuna ya da yüksek çözünürlüklü görseller oluşturabilen projeksiyon cihazına bağlayarak değerlendirenler, oturma odası rahatlığında, âdeta bir oyun konsoluyla zaman geçirir gibi PC oyunlarını tecrübe edebiliyor.

Mobil Oyunculuğun Önündeki Kontrol Engeli, Bluetooth Gamepad ile Kalkıyor

Amatör veya profesyonel olarak oyunlarla ilgilenen kullanıcılar, ilgilerini çeken mobil oyunları akıllı cep telefonları ya da tabletleri aracılığıyla oynamak isteseler de karşılarına, kontrol açısından engel çıkabiliyor. Tabletlerin ekranları, telefonlara kıyasla daha geniş olduğundan ekrandaki sanal kontrol tuşlarının kullanımı esnasında parmaklar, ekranı o kadar fazla kaplamasa da 5-6 inç ekran genişliğine sahip telefonlarda oyun oynamak, tam da bu nedenle can sıkıcı hâle gelebiliyor. Ekranın tamamında neler olduğunu görebilmek ve oyunlara kendilerini kaptırmak isteyenler, tam da bu sebeple mobil oyunlardan uzak durabiliyor. Tabii tüm bu sorunlar, Bluetooth gamepad modelleriyle geçmişte kalıyor.

Yalnızca akıllı cep telefonu ve tabletlerle değil Android oyunların oynanabildiği gelişmiş akıllı televizyonlarla da eşleştirilebilen Bluetooth destekli gamepad’ler, yarıştan FPS’ye kadar her tür oyunun rahatça oynanabilmesine olanak veriyor. Ayrıca kimi gamepad’lerin üzerlerindeki aksesuarlar, cep telefonlarının kontrolcü üzerine yerleştirilmesine de imkân tanıyor. Gamepad kullanırken herhangi bir giriş gecikmesi hissedilmemesi, analog çubuklar, tetik tuşları ve diğer düğmelerin de oyuna göre yapılandırılabilmesi, oyuncuların, gamepad fiyatlarını inceleyip ihtiyaçlarına uygun çözümü edinmelerinde etkili rol oynuyor.

Birden Fazla Platformda Kullanılabilen Gamepad’ler Oyuncuların Favorisi

Genellikle şarj edilebilir şekilde dizayn edilen ve şarj sonrasında uzun saatler kullanılabilirlik sunan Bluetooth destekli gamepad’ler, üzerlerinde bulunabilen özel mod geçiş tuşlarıyla farklı platformlarda kusursuz biçimde kullanılabiliyor. Hatta yalnızca bir oyun kontrolcü değil aynı zamanda fare işlevi de üstlenebilen modeller, bilgisayarlarını ya da akıllı cihazlarını, gamepad’leriyle uzak mesafeden yönetebilmeyi hedefleyenlerin de radarına giriyor. Fare işlevi seçildiğinde yönlendirme için kullanılan analog çubuklar, fare imlecinin ekranda hareket ettirilebilmesini sağlıyor. Fare tuş tıklamaları ise kontrolcünün ana tuşları aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

Adı daima yüksek performanslı oyun bilgisayarlarıyla anılan Monster, oyuncuların beğenisine sunduğu ekipmanlarla da dikkat çekiyor. Bilgisayar ve akıllı cihazlarla Bluetooth üzerinden iletişim kuran, ergonomik tasarımı ve üstün işlevleriyle kullanıcıların favori oyuncu ekipmanına dönüşen Monster Pusat serisi gamepad’ler, size de sıra dışı bir oyun deneyimi yaşatmayı bekliyor.

 

Share