MAME artık Google Chrome’da

MAME, Google’ın web tarayıcısı olan Chrome’un web mağazasındaki yerini aldı.

MAME artık Google Chrome’da

MAME artık Google Chrome’da

Eski oyun severlerin vazgeçilmezleri arasında bulunan emülatör yazılımlarından birisi olan MAME’ye uyumlu bir oyun, Google’ın web tarayıcısı olan Chrome’un web mağazasındaki yerini aldı.

Birçok bilgisayar kullanıcısı, oynadıkları ilk oyunları unutamaz. Eğer siz de ilk bilgisayarınızı 90′lı yılların sonunda edindiyseniz bu oyunlara erişebilmek için, ya da atari salonlarında oynadığınız oyunları tekrar oynayarak nostaljik dakikalar yaşamak istiyorsanız tek seçeneğiniz emülatör yazılımları. Artık en popüler emülatörlerden bir tanesine ulaşmak ise çok daha kolay.

Hatırlanacağı üzere birkaç ay önce Multiple Arcade Machine Emulator (MAME) uygulaması Apple’ın App Store‘unda yerini almıştı ancak birkaç saat sonra kaldırılmıştı. Retro sever iPhone ve iPad sahipleri de MAME‘den mahrum kalmıştı. Ancak artık bu eski oyunları oynamak isteyen kullanıcılar, MAME portu için Google’ın web tarayıcısı Chrome‘u tercih edebilirler.

Pac-Man’den Burger Time’a kadar bütün eski ve efsaneleşmiş oyunların ROM’larının indirilerek oynanabileceği emülatör için Robby Roto oyunu, Chrome App Store sayfasından indirilebilir.

Share