Muğla’da ‘Metin2’ye yasak

İNTERNET üzerinden, SMS ya da kredi kartı aracılığıyla oynanabilen ve çocuklar arasında salgın haline gelen ‘Metin2’ adlı oyun, Muğla’da yasaklandı.

Muğla’da ‘Metin2’ye yasak

Muğla’da ‘Metin2’ye yasak geldi

Muğla Üniversitesi’nin hazırladığı rapoda, ‘Metin2’nin çocuklarda fizyolojik ve psikolojik bozukluklara neden olduğu belirtildi.

Muğla Valiliği’nden bugün yapılan yazılı açıklamada, çocukların ve gençlerin son günlerde internet üzerinden erişerek oynadığı, Almanya’nın Karlsruhe kentinden kurulan ‘Metin2’ oyununun yasaklandığı açıklandı. ‘Metin2’nin internet bağımlılığı yaptığı, 18 yaş ve altındaki çocuklarca oynanmasının yasaklandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Metin2 isimli oyunun internet bağımlılığı oluşturduğu, akran ilişkilerini ve işbirliğini olumsuz yönde etkilediği, öğrencilerde fiziksel ve sözel şiddeti özendirdiği, ayrıca kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden özelliğe sahip olduğu, bireylerin fizyolojik ve psikolojik gelişmelerine engel olduğu, sosyal ilişkilerini olumsuz etkilediği Muğla Üniversitesi Rektörlüğü’nün raporu ile anlaşılmıştır. Bahse konu raporlar doğrultusunda, Muğla Valiliği’nin 7 Temmuz 2010 tarih ve 271 sayılı kararı ile internet kafelerde ve elektronik oyun yerlerinde Metin2 isimli oyunun, İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkındaki Yönetmeliğin 9/g maddesi kapsamında değerlendirilerek, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince il genelinde 18 yaş ve altındaki çocuklarca oynanması yasaklanmıştır.”

METİN2 NEDİR

Savaş oyunu. Seviye yükseltmeli bir oyun. Bilgisayar üzerinden online oynanıyor. Game Force şirketine ait. Havale, Paypal, SMS ve kredi kartı yardımıyla oyuna para yatırılıyor. Çok sayıda kullanıcısı var. Çin, Hollanda, Almanya, Amerika, İngiltere ve Türkiye de yaygın olarak oynanıyor.

Share