Pokemon Go’da hile yapan yandı!

Pokemon Go’da hile yapıyor ya da yapmayı düşünüyor musunuz? Eğer cevabınız evetse, hiç beklemediğiniz bir şokla karşılaşmanız işten bile değil…
pokemon-go-hile
Popüler telefon oyunu Pokémon Go‘nun üreticisi Niantic, artık kullanım kurallarına uymayan oyunculara kalıcı yasaklamalar getireceğini duyurdu. Her ne kadar bu kural ihlalleri değişse de, bu yasaklar genel olarak GPS hileleri, botlar ve diğer yazılım teknikleri ile Pokémon Go’nun Niantic’in düşündüğünden çok daha farklı bir boyutta oynanmasına sebep olan oyunculara yöneltilmiş durumda. Örneğin GPS hileleri, akıllı telefonunuzun farklı bir ülkede yer aldığını düşünmesine ve bazı bölgelerde daha fazla gözüken Pokemon’ları daha kolay bir şekilde yakalamanızı sağlıyor. Botlar ise oyunun bazı kısımlarının otomatik olarak oynanmasına sebep oluyor.

Niantic, internet sitesinde bu hafta yayınladığı bir not ile, TOS (Hizmet şartları) ihlallerinin hangilerinin kalıcı yasaklamalar ile sonuçlanacağına dair ipuçları vermiş durumda. Bunların arasında yerinizi farklı göstermek, emülatör kullanmak, değiştirilmiş veya resmi olmayan yazılımlar kullanmak gibi öğeler yer almakta. Niantic bu nota ek olarak, amaçlarının adil ve eğlenceli bir oyun sunmak olduğunu belirtmekte. Ayrıca firma, hatalı olarak yasak aldığını düşünen oyuncular için de biritiraz bağlantısı sunmuş durumda.

Niantic’in bu ihlalleri nasıl fark etmeyi planladığı ise henüz bilinmiyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Reddit sayfalarından anlaşılana göre kullanıcılar, tam olarak nelerin yasaklanmalar ile sonuçlandığını ve Niantic’in sistemlerinin nasıl çalıştığını henüz çözebilmiş değil.

Görünene göre kullanıcılar bir süredir çeşitli seviyelerde yasaklamalar almaktaydı ancak yeni gelen kalıcı yasak, kullanıcıların daha adil oynamalarını sağlamayı hedeflemekte. Ayrıca bu sorunların kaynağı olan yazılımları yayınlayan geliştiricilere de firma tarafından geçtiğimiz haftalarda uyarılar gönderilmekteydi. Anlaşıldığı kadarıyla Niantic, Pokémon Go’yu adil bir ortamda oynatmak için elinden gelenin en iyisini yapmakta kararlı…

Share